Баклажани по-узбецьки
Продовжуючи тему баклажанів у національних кухнях, радимо ось такий дивовижно простий рецепт. Нарізаємо баклажани смужками 1 см і відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин. Виймаємо шумівкою. Далі у глибокий посуд викладаємо почергово шарами: баклажани, вичавлений часник, порізана кільцями цибуля, петрушка. Заливаємо охолодженим попередньо звареним розсолом: 100 г води, 8 ст. л. цукру, 2 склянки олії, 1 склянка оцту. На 4 кг баклажанів: 1 кг цибулі та 100 г часнику. За декілька годин чудова закуска готова.
Баклажани фаршировані
У багатьох кухнях можна зустріти рецепти фаршированих баклажанів. Потрібно відварити або запекти баклажани та наповнити начинкою – з м’ясом або підсмаженими овочами. Потім тушкувати або запікати у духовці.
Пікантні баклажани по-азійськи
Яких тільки рецептів баклажанів немає – по-корейськи, по-китайськи, по-грузинськи, по-вірменськи, по-французьки та ще дуже багато різних по-якомусь. Варіантів приготування безліч, а з популярністю баклажанів збільшується кількість смачних рецептів. Спробуйте екзотичний, але перевірений рецепт – баклажани по-азійськи. Їх приготування не займає багато часу, а подобається навіть тим, хто до баклажанів ставиться так собі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 баклажани
- 1 цибуля ріпчаста
- 300 g печериць
- 3 помідори
- 4 зубчики часнику
- 3 tbsp соусу Мехікано
- 3 tbsp соєвого соусу
- 1 tsp паприки
- 80 ml олії
- петрушка
- сіль до смаку
Кроки приготування
- Баклажани очищаємо від шкірочки, нарізаємо брусочками, складаємо у миску.
- Додаємо до баклажанів 2-3 ст. л. олії, паприку, трішки солі. Добре перемішуємо й рівномірно викладаємо у деко на папір для випікання.
- Запікаємо баклажани у духовці при температурі 200°С протягом 20 хвилин.
- Нарізаємо цибулю кубиками, гриби невеликими шматочками.
- Обсмажуємо гриби й цибулю в олії до готовності.
- Додаємо до грибів соус «Мехікано», соєвий соус, вичавлений крізь прес часник, перемішуємо все та виключаємо.
- Нарізаємо помідори невеликими шматочками, подрібнюємо зелень.
- А баклажани тим часом гарно запеклися. З’єднуємо все разом: баклажани, гриби, зелень, помідори та перемішуємо. Маємо чи то теплий салат, чи рагу, чи соте, але надзвичайно смачно!