Аджика

Аджика з помідорів і перцю

Аджика – історія виникнення

Можливо, ви знаєте, що насправді абхазька аджика – це пастоподібна приправа. Традиційно її готують з перетертого часнику, червоного перцю, коріандру та інших прянощів з додаванням солі. З часом у рецептах аджики з’явилися помідори, паприка, баклажани, морква, хрін, яблука, цибуля – усе чим багаті. Щоправда, для таких соусів правильною назвою є сацебелі. Навіть є чудові рецепти аджики з кабачків на зиму, у яких замість болгарського перцю зазвичай використовують щільні кабачки-цукіні.

Аджика на зиму без відварювання

Класичний рецепт аджики на зиму: на 3 кг помідорів по 150-200 г часнику й хріну. Інгредієнти перекручуємо на м’ясорубці, додаємо цукор та сіль до смаку. Для більшої гостроти можна додати 2-3 стручки гострого червоного перцю, 0,5 кг солодкого перцю й 1 склянку оцту. Така аджика з помідорів без відварювання чудово зберігає всі вітаміни. Тримати у стерильному посуді її можна в холодильнику.  

Аджика

Аджика з помідорів і перцю

Існує безліч рецептів приготування аджики з помідорів: з делікатним м’яким смаком чи дуже-дуже пекучої, з додаванням червоного перцю, паприки, часнику, тощо. Як і червоний борщ, рецепт у кожної господині власний, перевірений роками, до смаку своїм домашнім. А ми рекомендуємо приготувати аджику з перцю на зиму за класичним рецептом з вишуканим пікантним смаком.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 kg помідорів
  • 3 kg перцю солодкого
  • 200 g часнику
  • 1 перець червоний гіркий ( стручок)
  • 12 qt перців чорних горошком
  • 1/2 tsp лимонної кислоти
  • 3 tbsp солі
  • 1 tbsp цукру

Кроки приготування

  • Помідори, перець, часник миємо, очищаємо, нарізаємо на шматочки.
  • Перекручуємо овочі на м’ясорубці.
  • Додаємо сіль, цукор, перець горошком, лимонну кислоту (щоб зберігся яскравий колір аджики на зиму), перемішуємо.
  • Ставимо каструлю з аджикою на вогонь й кип’ятимо 10 хвилин.
  • У простерилізовані банки викладаємо аджику з помідорів та перцю, герметично закриваємо. Все! Смачного!
Прокрутка до верху