Go Back
Аджика

Аджика з помідорів і перцю

Існує безліч рецептів приготування аджики з помідорів: з делікатним м’яким смаком чи дуже-дуже пекучої, з додаванням червоного перцю, паприки, часнику, тощо. Як і червоний борщ, рецепт у кожної господині власний, перевірений роками, до смаку своїм домашнім. А ми рекомендуємо приготувати аджику з перцю на зиму за класичним рецептом з вишуканим пікантним смаком.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Європейська
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 3 kg помідорів
  • 3 kg перцю солодкого
  • 200 g часнику
  • 1 перець червоний гіркий ( стручок)
  • 12 qt перців чорних горошком
  • 1/2 tsp лимонної кислоти
  • 3 tbsp солі
  • 1 tbsp цукру

Кроки приготування

  • Помідори, перець, часник миємо, очищаємо, нарізаємо на шматочки.
  • Перекручуємо овочі на м’ясорубці.
  • Додаємо сіль, цукор, перець горошком, лимонну кислоту (щоб зберігся яскравий колір аджики на зиму), перемішуємо.
  • Ставимо каструлю з аджикою на вогонь й кип’ятимо 10 хвилин.
  • У простерилізовані банки викладаємо аджику з помідорів та перцю, герметично закриваємо. Все! Смачного!
QR Code linking back to recipe