Абрикоси – це солодкі та соковиті екзотичні фрукти, які насичені поживними речовинами та корисними властивостями. Це чудовий плід, який не приносить жодної шкоди фігурі. Низькокалорійність, поживність – і це ще не все, чим володіють абрикоси.
Корисні властивості абрикосів
Перш за все, варто згадати про великий вміст антиоксидантів та вітамінів, які сприятливо позначаються на людському організмові. Також, вони допомагають протидіяти багатьом вірусним захворюванням. Не дарма ж більшість лікарів рекомендують вживати під час застуди багато фруктів.
Сучасна косметологія часто використовуєте ці плоди, адже вони відмінно позначаються на стані шкіри, тонізують її, усувають висипання та повертають природний блиск.
Антиоксиданти, клітковина та мікроелементи покращують травлення, зменшують рівень холестерину та кров’яний тиск, а також зміцнюють стінки судин та стимулюють до правильної роботи органи серця.
Абрикоси для вагітних жінок
Більшість фахівців рекомендують вживати цей соковитий плід вагітним жінкам. Завдяки корисним властивостям та речовинам, він сприятливо позначається на здоров’ї майбутнього малюка та його розвитку. А також, вітаміни покращують обмін речовин, роботу серцево-судинної та нервової системи.
Зверніть увагу, вони відмінно впливають на красу матері, тобто зберігають природну гладкість шкіри, міцність шевелюри та знижують ризик утворення розтяжок.
Звичайно, потрібно розумно та виважено ставитися до кількості їх вживання. Це головне правило для вагітних жінок.
Абрикоси у кулінарії
Широкого поширення вони набули не лише у косметології, а й у кулінарії. Курага, джеми, варення, желе – і це не весь список того, що можна приготувати із свіжих абрикосів.
У приготуванні свіжих салатів, абрикоси стануть чудовою родзинкою у страві. Наприклад, яскраве поєднання абрикосів зі свіжими овочами та стручковою квасолею – корисно та смачно.
Завдяки їм можна приготувати чудовий вітамінний напій, наприклад компот або ж сік.
А ви вживаєте абрикоси?
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]