Запіканка з цвітної капусти
Рецепт запіканки з цвітної капусти простий та швидкий у приготуванні, крім того – інгредієнти до неї завжди під рукою. Легкий та поживний гарнір до улюблених м’ясних чи рибних страв, та й просто окрема страва. При бажанні – можна запекти одночасно цвітну капусту та броколі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg готових до вживання суцвіть цвітної капусти, середнього розміру
- 500 ml молока
- 4 tbsp борошна
- 500 g нарізаної шматочками грудинки або шпондера
- 40 g вершкового масла
- 100 g натертого твердого сиру
- сіль, перець
- мускатний горіх
Кроки приготування
- Нагріти духовку до 180 градусів
- Відварити цвітну капусту протягом 5 хв у кип’ячій воді
- Приготувати соус бешамель: в посудині на малому вогні розтопити масло, додати борошно і обсмажити протягом хвилини, ретельно перемішуючи. Почати додавати молоко поступово, малими кількостями і не перестаючи мішати, так, щоби засмажка розчинилась і не було грудок. Коли все молоко додане, довести суміш до кипіння, щоби соус почав гуснути. Посолити, додати мускатний горіх при бажанні.
- Щедро змастити форму для запікання вершковим маслом, викласти шарами цвітну капусту та шпондер, залити соусом і притрусити сиром.
- Запікати впродовж 30 хв