запіканка з цвітної капусти

Запіканка з цвітної капусти

запіканка з цвітної капусти

Запіканка з цвітної капусти

Рецепт запіканки з цвітної капусти простий та швидкий у приготуванні, крім того – інгредієнти до неї завжди під рукою. Легкий та поживний гарнір до улюблених м’ясних чи рибних страв, та й просто окрема страва. При бажанні – можна запекти одночасно цвітну капусту та броколі.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg готових до вживання суцвіть цвітної капусти, середнього розміру
  • 500 ml молока
  • 4 tbsp борошна
  • 500 g нарізаної шматочками грудинки або шпондера
  • 40 g вершкового масла
  • 100 g натертого твердого сиру
  • сіль, перець
  • мускатний горіх

Кроки приготування

  • Нагріти духовку до 180 градусів
  • Відварити цвітну капусту протягом 5 хв у кип’ячій воді
  • Приготувати соус бешамель: в посудині на малому вогні розтопити масло, додати борошно і обсмажити протягом хвилини, ретельно перемішуючи. Почати додавати молоко поступово, малими кількостями і не перестаючи мішати, так, щоби засмажка розчинилась і не було грудок. Коли все молоко додане, довести суміш до кипіння, щоби соус почав гуснути. Посолити, додати мускатний горіх при бажанні.
  • Щедро змастити форму для запікання вершковим маслом, викласти шарами цвітну капусту та шпондер, залити соусом і притрусити сиром.
  • Запікати впродовж 30 хв
Прокрутка до верху