Запіканка з броколі та куркою
Ароматний та смачний пиріг з броколі та куркою стане відмінним атрибутом вашого столу. Ви можете смакувати його як основну страву, так і як доповнення до курячого бульйону.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
Тісто:
- 250 g борошна
- 0,5 tbsp розпушувача
- 75 g вершкового масла
- 100 ml вершків 15%
Начинка:
- 200 g броколі
- 300 g вареного курячого філе
- 2 tbsp соняшникової олії
- 1 цибуля
Заливка:
- 3 qt яєць
- 100 g твердого сиру
- 100 ml вершків 11%
- сіль
- перець
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- Змішайте просіяну муку з розпушувачем до тіста та додайте до них злегка розтоплене вершкове масло.
- Перетріть їх до утворення однорідної структури – крихти.
- Додайте вершків та замісіть тісто. Накрийте його харчовою плівкою та відправте у холодильник на 1,5 години.
- Наріжте варену курку на невеликі куски, цибулю подрібніть.
- Броколі розберіть на дрібні суцвіття та варіть у підсоленій воді протягом 5-7 хвилин.
- Розігрійте сковорідку та додайте соняшникової олії. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте куряче філе та смажте до 7 хвилин, перемішуючи. Згодом додайте броколі.
- Щоб приготувати заливку, збийте яйця з вершками та спеціями до однорідної структури за допомогою кухонного вінчика.
- Додайте туди твердий сир та перемішайте.
- Розкачайте тісто, але не дуже тонко.
- Форму для випікання змастіть олією та викладіть тісто, зробивши бортики.
- Висипте начинку з броколі та куркою та залийте сумішшю з яєць.
- Випікайте пиріг протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів.