Камбалу готують на парі та в мультиварці, підсмажують на сковорідці та запікають у духовці різноманітними способами. Для гарніру з камбалою підійде відварена картопля, рис або овочеве рагу. Незалежно від сервірування вийде неймовірно смачно.
Камбала смажена
Обсмажування на сковороді – найпопулярніший спосіб приготування камбали. Викладіть рибу на обробну дошку, видаліть голову та плавники, дістаньте нутрощі, видаліть луску, обполосніть водою та поріжте тушку на кілька шматочків.
Додайте в борошно сіль і перемішайте. Кожну скибочку гарненько обваляйте в отриманій суміші та обсмажуйте на розпеченій сковороді в олії до золотистого кольору.
Експерти рекомендують спочатку класти рибу на пательню темним боком донизу, а потім перевернути. Прикрасьте свіжою зеленню та лимоном.
Як правильно готувати запечену камбалу
Запікати камбалу найкраще у фользі. Це сприяє збереженню соку та позитивно позначається на соковитості камбали.
- Перед запіканням доречно скропити тушку сумішшю оливкової олії та вина, додати трохи прованських трав, перцю та солі.
- Специфічний смак камбали відтінить часник, розмарин або чебрець.
- М’якоть камбали неймовірно ніжна, тому рекомендується доповнювати камбалу в’яленими томатами, грибним ризотто або тушкованими овочами.
Камбала з печерицями та овочами
Печериці поріжте пластинками, цибулю кільцями, а перець нашаткуйте. Приготуйте панірувальну суміш з борошна, солі та улюблених спецій. Очистить часник.
Обваляйте шматочки камбали у приготовленій суміші та викладіть на сковороду з розпеченою олією. Навколо риби викладіть підготовлені овочі.
Обсмажте рибу з двох боків до золотистого кольору. Під час приготування камбали кілька разів переверніть овочі.
Смажена камбала в томатному соусі
У поєднанні з томатним соусом камбала виходить ароматною, смачною та соковитою.
Підготовлену камбалу обваляйте в борошні та викладіть на сковороду. За 2 хвилини додайте півкільця цибулі, чебрець та смажте з обох боків.
У мисочці з’єднайте подрібнені горіхи та роздавлений часник. Посоліть, додайте олію, сік лимона та перемішайте.
Підсмажену рибу залийте томатним соком, після закипання додайте часниковий соус, прикрийте кришкою та тушкуйте 4-5 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.