blank

Рецепт в’ялених помідорів

blank

Рецепт в’ялених помідорів

5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Ключове слово: vyaleni-pomidory
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 10 години
Порції: 5 осіб
Автор: Наталя

Інгредієнти для рецепту

  • 3 кг невеликих помідорів (краще брати солодкі сорти)
  • 1,5 л оливкової олії 
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 2-3 ст. л. оцту
  • Свіжа зелень
  • Сіль
  • Сушені трави (базилік, орегано, чебрець, розмарин)
  • Чорний перець мелений
  • Червоний перець мелений

Кроки приготування

  • Помідори миємо, розрізаємо навпіл.
  • Розкладаємо помідори на деко, змащене оливковою олією. Зверху посипаємо сіллю, перцем і сушеними травами. Запікаємо в розігрітій до 80-100°С духовці протягом 8-10 годин або до повного висихання. Час сушки може варіюватися залежно від сорту помідорів та бажаної консистенції.
  • Готові помідори складаємо у миску та додаємо оцет, часточки часнику та порізану зелень. Залишаємо, щоб настоялися, на 10 хвилин.
  • Обережно перекладаємо в’ялені помідори у стерилізовані банки, заповнюючи їх до 2/3 об’єму.
  • Розігріваємо оливкову олію, щоб вона була гарячою, але не закипала. Заливаємо помідори оливковою олією так, щоб вони були повністю покриті.
  • Закриваємо банки кришками та перевертаємо до верху дном. Обгортаємо пледом та залишаємо до повного охолодження.
  • Закрити банки з в’яленими помідорами зберігаємо на холоді.

В’ялені помідори – це чудова закуска, яка додасть пікантності будь-якій страві. Їх можна використовувати в салатах, піцах, пастах та інших стравах. Приготувати в’ялені помідори вдома зовсім нескладно.

Смачні ідеї страв з в’яленими помідорами

В’ялені помідори – це справжній делікатес, який додасть особливого смаку вашим стравам.

В’ялені помідори можна використовувати в різних варіаціях: як самостійну закуску, додаток до салатів, піци, пасти, соусів та навіть основних страв.  

Поєднання гірчичної руколи, в’ялених помідорів, пармезану та кедрових горішків – справжній вибух смаку.

Олів’є з в’яленими помідорами – незвичайний варіант класичного салату, який додасть йому пікантності.

В’ялені помідори – смачна закуска з італійським акцентом

Приготуйте традиційний італійський салат з моцарелою, базиліком і в’яленими помідорами.

Для більш насиченого смаку можна додати до в’ялених помідорів свіжий розмарин або лавровий лист.

В’ялені помідори можна сушити не тільки в духовці, але й у сушарці або на сонці.

Прокрутка до верху