Інгредієнти для рецепту
- 3 кг невеликих помідорів (краще брати солодкі сорти)
- 1,5 л оливкової олії
- 4-5 зубчиків часнику
- 2-3 ст. л. оцту
- Свіжа зелень
- Сіль
- Сушені трави (базилік, орегано, чебрець, розмарин)
- Чорний перець мелений
- Червоний перець мелений
Кроки приготування
- Помідори миємо, розрізаємо навпіл.
- Розкладаємо помідори на деко, змащене оливковою олією. Зверху посипаємо сіллю, перцем і сушеними травами. Запікаємо в розігрітій до 80-100°С духовці протягом 8-10 годин або до повного висихання. Час сушки може варіюватися залежно від сорту помідорів та бажаної консистенції.
- Готові помідори складаємо у миску та додаємо оцет, часточки часнику та порізану зелень. Залишаємо, щоб настоялися, на 10 хвилин.
- Обережно перекладаємо в’ялені помідори у стерилізовані банки, заповнюючи їх до 2/3 об’єму.
- Розігріваємо оливкову олію, щоб вона була гарячою, але не закипала. Заливаємо помідори оливковою олією так, щоб вони були повністю покриті.
- Закриваємо банки кришками та перевертаємо до верху дном. Обгортаємо пледом та залишаємо до повного охолодження.
- Закрити банки з в’яленими помідорами зберігаємо на холоді.
В’ялені помідори – це чудова закуска, яка додасть пікантності будь-якій страві. Їх можна використовувати в салатах, піцах, пастах та інших стравах. Приготувати в’ялені помідори вдома зовсім нескладно.
Смачні ідеї страв з в’яленими помідорами
В’ялені помідори – це справжній делікатес, який додасть особливого смаку вашим стравам.
В’ялені помідори можна використовувати в різних варіаціях: як самостійну закуску, додаток до салатів, піци, пасти, соусів та навіть основних страв.
Поєднання гірчичної руколи, в’ялених помідорів, пармезану та кедрових горішків – справжній вибух смаку.
Олів’є з в’яленими помідорами – незвичайний варіант класичного салату, який додасть йому пікантності.
В’ялені помідори – смачна закуска з італійським акцентом
Приготуйте традиційний італійський салат з моцарелою, базиліком і в’яленими помідорами.
Для більш насиченого смаку можна додати до в’ялених помідорів свіжий розмарин або лавровий лист.
В’ялені помідори можна сушити не тільки в духовці, але й у сушарці або на сонці.