вівсяне печиво

Вівсяне печиво з родзинками

вівсяне печиво

Вівсяне печиво з родзинками

Якщо вам хочеться приготувати щось разом з дітьми і ви шукаєте простий рецепт - ви його знайшли. Можна дати волю фантазії і додавати до базового рецепта різні сухофрукти, горіхи чи експериментувати з прянощами.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 230 g вершкового масла кімнатної температури
  • 140 g родзинок
  • 1 tbsp ванільного цукру
  • 200 g білого або коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 1 tbsp рідкого меду, патоки чи кленового сиропу
  • 190 g борошна
  • 1 tsp порошку до печива
  • 1.5 tsp кориці
  • 0.5 tsp солі
  • 240 g грубих вівсяних пластівців
  • 60 g порізаних волоських горіхів (факультативно)

Кроки приготування

  • Збити масло з цукром в однорідну масу. Найзручніше комбайном чи блендером, використовуючи насадку для збивання. Додати яйця і збивати на високій швидкості біля 1 хв. Додати ваніль і мед (сироп).
  • В окремій посудині змішати борошно, сіль, порошок і корицю. Додати їх до вологих інгредієнтів та вимішати на низькій швидкості. Коли маса буде однорідною і добре вимішаною, ввести пластівці, родзинки та горіхи.
  • Акуратно вимішати на найнижчій швидкості або ложкою, тісто має бути дуже липким. Поставити в холодильник на 30-60 хв.
  • Нагріти духовку до 180 градусів. Застелити бритванку пергаментним папером чи силіконовим килимком.
  • За допомогою двох ложок викладати кульки тіста з відстанню 4-5 см між ними. Трішки приплющити. Випікати біля 15 хв, так щоби краї зарумянились. Середина має бути м'якою на ніби недопеченою. Вийняти бритванку з духовки і залишити на 10 хв, печиво “дійде”.
Прокрутка до верху