Вівсяне печиво з родзинками
Якщо вам хочеться приготувати щось разом з дітьми і ви шукаєте простий рецепт - ви його знайшли. Можна дати волю фантазії і додавати до базового рецепта різні сухофрукти, горіхи чи експериментувати з прянощами.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 230 g вершкового масла кімнатної температури
- 140 g родзинок
- 1 tbsp ванільного цукру
- 200 g білого або коричневого цукру
- 2 яйця
- 1 tbsp рідкого меду, патоки чи кленового сиропу
- 190 g борошна
- 1 tsp порошку до печива
- 1.5 tsp кориці
- 0.5 tsp солі
- 240 g грубих вівсяних пластівців
- 60 g порізаних волоських горіхів (факультативно)
Кроки приготування
- Збити масло з цукром в однорідну масу. Найзручніше комбайном чи блендером, використовуючи насадку для збивання. Додати яйця і збивати на високій швидкості біля 1 хв. Додати ваніль і мед (сироп).
- В окремій посудині змішати борошно, сіль, порошок і корицю. Додати їх до вологих інгредієнтів та вимішати на низькій швидкості. Коли маса буде однорідною і добре вимішаною, ввести пластівці, родзинки та горіхи.
- Акуратно вимішати на найнижчій швидкості або ложкою, тісто має бути дуже липким. Поставити в холодильник на 30-60 хв.
- Нагріти духовку до 180 градусів. Застелити бритванку пергаментним папером чи силіконовим килимком.
- За допомогою двох ложок викладати кульки тіста з відстанню 4-5 см між ними. Трішки приплющити. Випікати біля 15 хв, так щоби краї зарумянились. Середина має бути м'якою на ніби недопеченою. Вийняти бритванку з духовки і залишити на 10 хв, печиво “дійде”.