Вареники з капустою

Вареники з капустою

Вареники з капустою

Вареники з капустою

Домашні вареники – це дуже проста, але смачна й ситна їжа. Начинку можна підбирати на свій смак, в результаті отримуючи другу страву або десерт. Сьогодні у нас в смачних рецептах пісних страв перший варіант – спробуємо приготувати ароматні й ніжні вареники з квашеною капустою. Гарантовано смачні!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: вареники з капустою
Підготовка: 1 година 30 хвилин
Приготування: 15 хвилин
Загальний час: 1 година 45 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 400 g тушкованої капусти
  • 350 g борошна
  • 1 яйце
  • 200 ml води
  • 2 цибулини
  • 3 tbsp олії
  • 100 g вершкового масла
  • сіль,кріп,чорний перець

Кроки приготування

  • Крок 1 Для начинки, якщо у вас немає тушкованої капусти, найкраще взяти квашену капусту, залити холодною водою на півгодини. Добре відцідити й тушкувати з цибулею.
  • Крок 2 Тісто на вареники з капустою зробимо так: у просіяне борошно додаємо воду, щіпку солі, воду й замішуємо м’яке еластичне тісто.
  • Крок 3 Поки тісто трошки відпочиває, приготуємо засмажку з цибульки для вареників з капустою. Для цього цибулю накришимо дрібно або кільцями та обсмажимо на олії з додаванням вершкового масла.
  • Крок 4 Тоненько розкачуємо тісто для вареників з капустою, вирізаємо кружальця.
  • Крок 5 Викладаємо на вареники тушковану капусту й гарненько заліплюємо.
  • Крок 6 У каструлю з кип’ячою водою кидаємо щіпку солі й наші вареники з капустою. Варимо 3-4 хвилини після того, як закиплять.
  • Крок 7 Викладаємо варенички у миску, перемішуючи з підсмаженою цибулею. Свіжа зелень й сметана слугуватимуть вдалим доповненням цієї домашньої їжі.

Прокрутка до верху