Вареники з капустою
Домашні вареники – це дуже проста, але смачна й ситна їжа. Начинку можна підбирати на свій смак, в результаті отримуючи другу страву або десерт. Сьогодні у нас в смачних рецептах пісних страв перший варіант – спробуємо приготувати ароматні й ніжні вареники з квашеною капустою. Гарантовано смачні!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 400 g тушкованої капусти
- 350 g борошна
- 1 яйце
- 200 ml води
- 2 цибулини
- 3 tbsp олії
- 100 g вершкового масла
- сіль,кріп,чорний перець
Кроки приготування
- Крок 1 Для начинки, якщо у вас немає тушкованої капусти, найкраще взяти квашену капусту, залити холодною водою на півгодини. Добре відцідити й тушкувати з цибулею.
- Крок 2 Тісто на вареники з капустою зробимо так: у просіяне борошно додаємо воду, щіпку солі, воду й замішуємо м’яке еластичне тісто.
- Крок 3 Поки тісто трошки відпочиває, приготуємо засмажку з цибульки для вареників з капустою. Для цього цибулю накришимо дрібно або кільцями та обсмажимо на олії з додаванням вершкового масла.
- Крок 4 Тоненько розкачуємо тісто для вареників з капустою, вирізаємо кружальця.
- Крок 5 Викладаємо на вареники тушковану капусту й гарненько заліплюємо.
- Крок 6 У каструлю з кип’ячою водою кидаємо щіпку солі й наші вареники з капустою. Варимо 3-4 хвилини після того, як закиплять.
- Крок 7 Викладаємо варенички у миску, перемішуючи з підсмаженою цибулею. Свіжа зелень й сметана слугуватимуть вдалим доповненням цієї домашньої їжі.