Тушкована свинина в сметані з гірчицею
Якщо ви шукаєте спосіб, як швидко та незвично приготувати свинину – вам до нас. Сметана додає ніжного вершкового смаку, а гірчиця – легкої пряності. Рецепт простий та невибагливий.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
На 4 особи
- 1 kg свинини нарізаної шматками для тушкування (передня чи задня шинка ідеально підійдуть)
- 2 цибулини
- 3 морквини
- 250 ml білого вина
- 250 ml води
- 2 tbsp гірчиці (не гострої)
- 2 tbsp борошна
- оливкова олія
- 30 g вершкового масла
- 200 ml сметани або густих вершків
- сіль, перець
Кроки приготування
- У сковороді обсмажте шматочки свинини на оливковій олії.
- Тим часом почистіть моркву та наріжте її невеликими скибочками, цибулю подрібніть, все разом обсмажте у посудині, де готуватиметься страва.
- Як тільки овочі почнуть підрум’янюватися, додайте воду, біле вино та шматки свинини.
- Накрийте каструлю кришкою і готуйте 45 хвилин.
- Вийміть шматки свинини, додайте в каструлю масло та борошно, обсмажіть 1 хв ретельно перемішуючи, тоді додайте гірчицю і густі вершки. Дайте соусу загуснути.
- Додайте м’ясо і накрийте кришкою на 5 хвилин, щоби м’ясо просочилося соусом.
- Подавати з відвареною картоплею.