Торт «Вишиванка» – справжній кулінарний шедевр
Смак чудового торта буде ще більш вишуканим, якщо повидло взяти кислувате – сливове, смородинове або з вишень, кожного разу смак виходитиме трішки інакшим. Зверху повидла змастити збитими яєчними білками (2 білки + 2 ст. л. цукру), а тоді вже викладати горіхи та родзинки.
Пляцок «Вишиванка» – розмаїття смаків
У стародавніх рецептах крем для «Вишиванки» готували з процідженої сметани, змішаної з цукром. Ним же й прикрашали пляцок – обмащували з усіх сторін. Можна також тортик прикрасити й натертим шоколадом – білим або чорним, кокосовою стружкою, крихтами. А смалець замінити на маргарин або вершкове масло.
Вишиванка
Цей неймовірно смачний пляцок приготувати зовсім нескладно, навіть не дуже досвідчена господиня з ним чудово впорається. І зовсім не обов’язково чекати Дня вишиванки – можна потішити такими приємними солодощами своїх близьких і просто так, без усякої на то нагоди.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста
- 4 cups борошна
- 125 ml сметани
- 2 яйця
- 1 tbsp цукру
- 250 g смальцю
- 3 tbsp какао
- 1 tsp амонію харчового
- 400 g повидло
- родзинки
- волоські горіхи
Для крему
- 300 g вершкового масла
- 1 банка згущеного молока
Кроки приготування
- У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, додаємо цукор, сметану, яйця, смалець, амоній та замішуємо тісто.
- Розділяємо тісто для «Вишиванки» на 2 частини. Одна лишається світлою, до другої додаємо какао.
- Кожну частину тіста – світлу й темну, поділяємо ще навпіл.
- Тісто темного кольору вкладаємо у морозилку на 30 хвилин для охолодження.
- Розкатаємо одну порцію світлого тіста й вкладемо у приготовану форму для випікання.
- Змащуємо тісто повидлом, викладаємо промиті родзинки, подрібнені волоські горіхи. Зверху на грубій тертці натираємо порцію темного охолодженого тіста. У нас буде таких два коржі.
- Випікаємо коржі у духовці при температурі 180°С протягом 20-30 хвилин.
- Крем приготувати зовсім просто – ретельно перемішуємо масло із заздалегідь відвареним згущеним молоком.
- Після охолодження коржі змащуємо кремом. Відправляємо на ніч у холодильник для просочування. Ну дуже смачно!