тісто на піцу

Тісто на піцу

Смачне тісто для піци – запорука ідеальної піци

У рецепті тіста для піци без дріжджів використовують як закваску традиційні для бездріжджового тіста продукти. Для цього готують тісто для піци на кефірі або молоці.  

Декому подобається рідке тісто для піци. Його легко приготувати на кефірі або сметані, соду гасять оцтом. Пишне рідке тісто на піцу заливають прямо у форму для запікання.

Тісто на піцу та різні начинки

Начинка може бути, яка вам до вподоби: з оливками та ковбасою, куркою та грибами, помідорами та ковбасою. Поверхню тіста на піцу змащують також майонезом, змішаним з кетчупом. 

Для вегетаріанської піци використовують аналогічний рецепт тіста на піцу, а для начинки підійде сир, баклажани та кукурудза, печериці. 

тісто на піцу

Тісто на піцу

Тісто для піци готується з мінімального набору продуктів. Секрет лише у тому, що тісто має бути еластичним, щоб його можна було добре розтягнути руками й отримати тонкий корж. Для цього потрібно тісто на піцу місити хвилин 10, використовувати хорошу чисту воду та оливкову олію.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 ml теплої води
  • 1,5 tsp цукру
  • 0,5 tsp солі
  • 1,5 tsp сухих дріжджів
  • 300 g борошна
  • 2 tbsp оливкової олії

Кроки приготування

  • У миску наливаємо теплу воду, всипаємо цукор, дріжджі та трішки борошна. Перемішуємо.
  • Накриємо миску рушником та залишимо на 10-15 хвилин у теплі, щоб піднялася опара.
  • Додаємо сіль, рослинну олію та просіяне борошно. Замішуємо тісто на піцу. Воно має вийти еластичним, але не тугим та не липнути до рук.
  • Викладаємо тісто на піцу в миску, змащену олією, накриваємо рушником і дати піднятися в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Тісто має добре вирости та збільшитися в об'ємі.
  • Із зазначених інгредієнтів виходить 500 грамів такого ж смачного тіста для піци, як у піцерії. Цієї кількості достатньо, щоб приготувати дві піци середнього розміру.
  • Готове тісто розділимо на дві частини. Розкатуємо кожну в круглий корж бажаної товщини прямо на пергаменті. Притискаємо невеликі бортики.
  • Зручно переносимо тісто на піцу прямо з пергаментом на деко.
  • Поверхню тіста змащуємо кетчупом. Викладаємо начинку в довільному порядку. Зверху щедро посипаємо сиром.
  • Випікаємо піцу в розігрітій до 200°С духовці близько 15-20 хвилин, в залежності від особливостей вашої духовки.
  • Готову піцу нарізаємо на порційні шматочки та подаємо в гарячому вигляді.
Прокрутка до верху