У миску наливаємо теплу воду, всипаємо цукор, дріжджі та трішки борошна. Перемішуємо.
Накриємо миску рушником та залишимо на 10-15 хвилин у теплі, щоб піднялася опара.
Додаємо сіль, рослинну олію та просіяне борошно. Замішуємо тісто на піцу. Воно має вийти еластичним, але не тугим та не липнути до рук.
Викладаємо тісто на піцу в миску, змащену олією, накриваємо рушником і дати піднятися в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Тісто має добре вирости та збільшитися в об'ємі.
Із зазначених інгредієнтів виходить 500 грамів такого ж смачного тіста для піци, як у піцерії. Цієї кількості достатньо, щоб приготувати дві піци середнього розміру.
Готове тісто розділимо на дві частини. Розкатуємо кожну в круглий корж бажаної товщини прямо на пергаменті. Притискаємо невеликі бортики.
Зручно переносимо тісто на піцу прямо з пергаментом на деко.
Поверхню тіста змащуємо кетчупом. Викладаємо начинку в довільному порядку. Зверху щедро посипаємо сиром.
Випікаємо піцу в розігрітій до 200°С духовці близько 15-20 хвилин, в залежності від особливостей вашої духовки.
Готову піцу нарізаємо на порційні шматочки та подаємо в гарячому вигляді.