Go Back
тісто на піцу

Тісто на піцу

Тісто для піци готується з мінімального набору продуктів. Секрет лише у тому, що тісто має бути еластичним, щоб його можна було добре розтягнути руками й отримати тонкий корж. Для цього потрібно тісто на піцу місити хвилин 10, використовувати хорошу чисту воду та оливкову олію.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 ml теплої води
  • 1,5 tsp цукру
  • 0,5 tsp солі
  • 1,5 tsp сухих дріжджів
  • 300 g борошна
  • 2 tbsp оливкової олії

Кроки приготування

  • У миску наливаємо теплу воду, всипаємо цукор, дріжджі та трішки борошна. Перемішуємо.
  • Накриємо миску рушником та залишимо на 10-15 хвилин у теплі, щоб піднялася опара.
  • Додаємо сіль, рослинну олію та просіяне борошно. Замішуємо тісто на піцу. Воно має вийти еластичним, але не тугим та не липнути до рук.
  • Викладаємо тісто на піцу в миску, змащену олією, накриваємо рушником і дати піднятися в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Тісто має добре вирости та збільшитися в об'ємі.
  • Із зазначених інгредієнтів виходить 500 грамів такого ж смачного тіста для піци, як у піцерії. Цієї кількості достатньо, щоб приготувати дві піци середнього розміру.
  • Готове тісто розділимо на дві частини. Розкатуємо кожну в круглий корж бажаної товщини прямо на пергаменті. Притискаємо невеликі бортики.
  • Зручно переносимо тісто на піцу прямо з пергаментом на деко.
  • Поверхню тіста змащуємо кетчупом. Викладаємо начинку в довільному порядку. Зверху щедро посипаємо сиром.
  • Випікаємо піцу в розігрітій до 200°С духовці близько 15-20 хвилин, в залежності від особливостей вашої духовки.
  • Готову піцу нарізаємо на порційні шматочки та подаємо в гарячому вигляді.
QR Code linking back to recipe