Тефтелі з рисом
Тефтелі з рисом та м’ясним фаршем – це ніжні м’які кульки, які зазвичай готують в ароматному соусі. Приготуйте найсмачніші тефтелі з рисом для обіду або ситної вечері!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 250 g рису
- 500 g м’ясного фаршу
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 яйце
- 3 зубчики часнику
- 1 tbsp кетчупу
- 2 tbsp вершків
- 3 tbsp рослинної олії
- 400 ml води
- Сіль, перець
Кроки приготування
- Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.
- Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.
- Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.
- З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.
- Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.
- Викладаємо тефтелі в каструльку.
- Закип’ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.
- Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
- Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.
Тефтелі з рисом – поради при приготуванні
Смачні тефтелі з рисом можна приготувати з будь-якого фаршу – з курятини, свинини, яловичини або індички.
Дуже зручно приготувати тефтелі з рисом про запас та заморозити.
Тефтелі з рисом – щоразу нові страви
Якщо для приготування тефтелей взяти сирий рис, то рисинки при готуванні розбухнуть та виглядатимуть з тюфтельок – як їжачки.
Міняйте соуси – і тефтелі з рисом щоразу будуть майже новою стравою.