blank

Тефтелі з рисом

blank

Тефтелі з рисом

Тефтелі з рисом та м’ясним фаршем – це ніжні м’які кульки, які зазвичай готують в ароматному соусі. Приготуйте найсмачніші тефтелі з рисом для обіду або ситної вечері!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Ключове слово: тефтелі
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 250 g рису
  • 500 g м’ясного фаршу
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 1 яйце
  • 3 зубчики часнику
  • 1 tbsp кетчупу
  • 2 tbsp вершків
  • 3 tbsp рослинної олії
  • 400 ml води
  • Сіль, перець

Кроки приготування

  • Рис добре промиваємо та заливаємо холодною водою. Солимо та відварюємо до готовності, близько 20 хвилин. Відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та охолоджуємо.
  • Почистимо цибулю та часник, помиємо. Дрібно нарізаємо ножем цибулю та часник.
  • Фарш посолимо та поперчимо. Додаємо яйце, цибулю та часник. Ретельно вимішуємо фарш.
  • З отриманої маси сформуємо кульки діаметром 3-4 см.
  • Розігріємо сковорідку, наллємо олію. У гарячу олію викладаємо тефтелі, обсмажуємо з усіх боків на середньому вогні.
  • Викладаємо тефтелі в каструльку.
  • Закип’ятимо воду. В окропі розведемо кетчуп та вершки. Посолимо та поперчимо.
  • Заливаємо тефтелі з рисом соусом. Тушкуємо під кришкою 30 хвилин.
  • Готові тефтелі з рисом у соусі готові. Подаємо з улюбленим гарніром.

Тефтелі з рисом – поради при приготуванні 

Смачні тефтелі з рисом можна приготувати з будь-якого фаршу – з курятини, свинини, яловичини або індички.

Дуже зручно приготувати тефтелі з рисом про запас та заморозити. 

Тефтелі з рисом – щоразу нові страви

Якщо для приготування тефтелей взяти сирий рис, то рисинки при готуванні розбухнуть та виглядатимуть з тюфтельок – як їжачки.  

Міняйте соуси – і тефтелі з рисом щоразу будуть майже новою стравою.

Прокрутка до верху