Тефтелі в томатному соусі
Ніжне та соковите м’ясо у поєднанні з пікантним томатним соусом створює круту та надзвичайно смачну страву. Ми підготували простий рецепт тефтель, який відмінно підійде для буденного та святкового столу.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 350 g свинного фаршу
- 4 tbsp томатної пасти
- 2 шматочки білого хліба
- 1 qt яйце
- 2 зубчики часнику
- 1 tsp сушеного орегано
- сіль та перець – за смаком;
- зелена цибуля – за смаком
Кроки приготування
- Спочатку потрібно подрібнити 1-2 кусочки хліба у блендері або ж через м’ясорубку. Нам знадобляться 3 столові ложки хлібних крихт.
- Підготуйте фарш. Можна використовувати свинний або ж свинячо-яловичий фарш.
- Додайте туди ж яйце, хлібні крихти,0,5 чайної ложки орегано, видавіть 1 зубчик часнику, посоліть та поперчіть. Все ретельно перемішати до утворення однорідної маси.
- Сформуйте із фаршу тефтелі так, щоб вони не вийшли занадто великими та об’ємними.
- Розігрійте сковорідку, додайте рослинну олію та викладіть тефтелі обсмажуватися. Зверніть увагу, обсмажуватися вони повинні на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Потім перекладіть їх в окрему посудину.
- Злийте непотрібну олію зі сковорідки, додайте туди томатну пасту, сушене орегано та видавіть ще 1 зубчик часнику. За бажанням можете посолити і поперчити.
- Соус потрібно довести до кипіння, тому краще використовуйте сильний вогонь.
- Туди ж викладіть тефтелі, зменште газ та тушіть їх протягом 20-30 хвилин. Для кращого ефекту можете сковорідку накрити кришкою.
- Смачні та соковиті тефтелі у пікантному томатному соусі готові! Їх можна подавати як гарнір до вареної картоплі чи макаронів, посипавши подрібненою зеленою цибулею. Смачного!