тефтелі в томатному соусі

Тефтелі в томатному соусі

тефтелі в томатному соусі

Тефтелі в томатному соусі

Ніжне та соковите м’ясо у поєднанні з пікантним томатним соусом створює круту та надзвичайно смачну страву. Ми підготували простий рецепт тефтель, який відмінно підійде для буденного та святкового столу.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 25 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 350 g свинного фаршу
  • 4 tbsp томатної пасти
  • 2 шматочки білого хліба
  • 1 qt яйце
  • 2 зубчики часнику
  • 1 tsp сушеного орегано
  • сіль та перець – за смаком;
  • зелена цибуля – за смаком

Кроки приготування

  • Спочатку потрібно подрібнити 1-2 кусочки хліба у блендері або ж через м’ясорубку. Нам знадобляться 3 столові ложки хлібних крихт.
  • Підготуйте фарш. Можна використовувати свинний або ж свинячо-яловичий фарш.
  • Додайте туди ж яйце, хлібні крихти,0,5 чайної ложки орегано, видавіть 1 зубчик часнику, посоліть та поперчіть. Все ретельно перемішати до утворення однорідної маси.
  • Сформуйте із фаршу тефтелі так, щоб вони не вийшли занадто великими та об’ємними.
  • Розігрійте сковорідку, додайте рослинну олію та викладіть тефтелі обсмажуватися. Зверніть увагу, обсмажуватися вони повинні на сильному вогні до появи золотистої скоринки. Потім перекладіть їх в окрему посудину.
  • Злийте непотрібну олію зі сковорідки, додайте туди томатну пасту, сушене орегано та видавіть ще 1 зубчик часнику. За бажанням можете посолити і поперчити.
  • Соус потрібно довести до кипіння, тому краще використовуйте сильний вогонь.
  • Туди ж викладіть тефтелі, зменште газ та тушіть їх протягом 20-30 хвилин. Для кращого ефекту можете сковорідку накрити кришкою.
  • Смачні та соковиті тефтелі у пікантному томатному соусі готові! Їх можна подавати як гарнір до вареної картоплі чи макаронів, посипавши подрібненою зеленою цибулею. Смачного!
Прокрутка до верху