blank

Тартіфлет

blank

Тартіфлет

Тартіфлет - один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва "зимова", її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Французька
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g подрібненої цибулі
  • 1 Сир Реблошон
  • 2 tbsp олії
  • 1 kg картоплі
  • 200 g копченого бекону
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.
  • Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.
  • Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.
  • Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.
  • Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.
  • Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.
  • У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).
  • Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!
Прокрутка до верху