Тартіфлет
Тартіфлет - один з яскравих представників французької кухні. Це дуже ситна страва. У її склад входить картопля, бекон і цибуля, посипані тертим сиром Реблешон. Ароматний і ситний Тартіфлет – страва "зимова", її часто подають на гірськолижних курортах. Але Тартіфлет також чудово пасуватиме і для романтичної вечері!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 200 g подрібненої цибулі
- 1 Сир Реблошон
- 2 tbsp олії
- 1 kg картоплі
- 200 g копченого бекону
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець
Кроки приготування
- Чистимо картоплю, нарізаємо кубиками, добре промиваємо і висушуємо чистою серветкою.
- Нагріваємо олію на сковороді та пасеруємо цибулю.
- Коли цибуля розтопиться, додаємо картоплю та підрум'янюємо її з усіх боків.
- Коли картопля стане золотистою, додаємо сало і закінчуємо готувати. Промокаємо зайвий жир паперовим рушничком.
- Зішкрябуємо шкірку з реблешона і розрізаємо його навпіл.
- Розігріваємо духовку до 200°C і готуємо форму для запікання, натираючи дно і боки очищеним зубчиком часнику.
- У форму для запікання викладаємо шар картоплі з салом, зверху кладемо половину сиру Реблошон, потім знову картоплю. Решту сиру реблешон (скоринкою до картоплі).
- Ставимо у духовку приблизно на 20 хвилин. Виймаємо та подаємо до столу!