Табуле
Табуле - класична страва ліванської кухні. Цей холодний салат, в якому поєднані освіжаючий смак м’яти з овочами і булгуром, доповнені легкою кислинкою лимона, ідеально смакуватиме в жарку пору. Готується просто і швидко, але потрібно передбачити пару годин на охолодження.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 300 g булгуру
- 2 помідори, нарізані кубиками
- 1 огірок, дрібно нарізаний
- 0.5 синьої цибулини, дрібно накришеної
- 1 невеликий пучок петрушки
- 1 невеликий пучок м’яти
- сік з 1 лимона
- 4 tbsp оливкової олії
- сіль, перець
Кроки приготування
- На великому вогні довести до кипіння 500 мл води з 0.5 чайною ложкою солі і 2 ложками олії. Коли закипить, залити цією сумішшю булгур в каструлі і залишити на 1 годину.
- У великій мисці збити решту олії з лимонним соком, 0.5 чайної ложки солі і свіжозмеленим перцем. Додати булгур і ретельно вимішати. Додати м’яту, петрушку, помідори, огірок і цибулю. Ретельно перемішати.
- Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 год. Подавати холодним.