blank

Табуле

blank

Табуле

Табуле - класична страва ліванської кухні. Цей холодний салат, в якому поєднані освіжаючий смак м’яти з овочами і булгуром, доповнені легкою кислинкою лимона, ідеально смакуватиме в жарку пору. Готується просто і швидко, але потрібно передбачити пару годин на охолодження.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g булгуру
  • 2 помідори, нарізані кубиками
  • 1 огірок, дрібно нарізаний
  • 0.5 синьої цибулини, дрібно накришеної
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 невеликий пучок м’яти
  • сік з 1 лимона
  • 4 tbsp оливкової олії
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • На великому вогні довести до кипіння 500 мл води з 0.5 чайною ложкою солі і 2 ложками олії. Коли закипить, залити цією сумішшю булгур в каструлі і залишити на 1 годину.
  • У великій мисці збити решту олії з лимонним соком, 0.5 чайної ложки солі і свіжозмеленим перцем. Додати булгур і ретельно вимішати. Додати м’яту, петрушку, помідори, огірок і цибулю. Ретельно перемішати.
  • Накрити кришкою і поставити в холодильник на 2 год. Подавати холодним.
Прокрутка до верху