Рецепти сирного супу по-французьки
Різноманітні рецепти сирного супу по-французьки з куркою можуть використовувати різні сорти сиру, смачніше з м’яким вершковим сиром.
З додаванням східних спецій, часнику, запашного перцю сирний суп по-французьки з куркою стане ще більш апетитним.
Поживний французький сирний суп з куркою для гурманів
Якщо бажаєте смачних експериментів, приготуйте сирний суп по-французьки з куркою з додаванням цвітної капусти та зеленого горошку.
Крім того, можна приготувати сирний суп по-французьки не тільки з куркою, але з грибами, креветками або фрикадельками.
Сирний суп по-французьки з куркою
Сирний суп по-французьки – різновид першої страви. Плавлений сирок гарно розплавляється у гарячій воді та надає супу специфічного смаку. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп по-французьки з куркою та плавленим сирком – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g курячого філе
- 200 g плавленого сиру
- 400 g картоплі
- 150 g цибулі
- 150 g моркви
- 180 g вершкового масла
- 3 qt лаврового листа
- 3 qt чорного перцю горошком
- Сіль
- Мелений чорний перець
- Зелень
Кроки приготування
- У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.
- Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.
- Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.
- У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.
- У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.
- Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.
- Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.
- Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.
- Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.