blank

Сирний суп по-французьки з куркою

Рецепти сирного супу по-французьки 

Різноманітні рецепти сирного супу по-французьки з куркою можуть використовувати різні сорти сиру, смачніше з м’яким вершковим сиром. 

З додаванням східних спецій, часнику, запашного перцю сирний суп по-французьки з куркою стане ще більш апетитним.

Поживний французький сирний суп з куркою для гурманів

Якщо бажаєте смачних експериментів, приготуйте сирний суп по-французьки з куркою з додаванням цвітної капусти та зеленого горошку.

Крім того, можна приготувати сирний суп по-французьки не тільки з куркою, але з грибами, креветками або фрикадельками. 

blank

Сирний суп по-французьки з куркою

Сирний суп по-французьки – різновид першої страви. Плавлений сирок гарно розплавляється у гарячій воді та надає супу специфічного смаку. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп по-французьки з куркою та плавленим сирком – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g курячого філе
  • 200 g плавленого сиру
  • 400 g картоплі
  • 150 g цибулі
  • 150 g моркви
  • 180 g вершкового масла
  • 3 qt лаврового листа
  • 3 qt чорного перцю горошком
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Зелень

Кроки приготування

  • У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.
  • Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  • Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.
  • Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.
  • У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.
  • У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.
  • Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.
  • Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.
  • Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.
  • Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.
Прокрутка до верху