Порадуйте своїх близьких смачним десертом до чаювання!
Сирні рогалики з лимоном та корицею
Рогалики отримали свою назву через форму, яка нагадує звірині роги. Прості рецепти рогаликів дуже популярні, їх роблять з різною начинкою – рогалики з вишнями, з яблуками, рогалики з маком або згущеним молоком, рогалики з повидлом, мармеладом. Схожі іноді на булочки, іноді на печиво, рогалики можуть бути різної величини та форми. Тісто для рогаликів готують декількома способами: рогалики на дріжджах, з листкового тіста, рогалики на сметані. Є рецепт пісочних рогаликів на маргарині або вершковому маслі. Раніше навіть робили рогалики на смальці. Особливо м'яким та пухнастим виходить тісто для рогаликів з домашнім сиром. На його основі можна також готувати пироги або печиво.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для тіста:
- 200 g домашнього сиру
- 200 g вершкового масла або маргарину
- 1 яйце
- 1 tsp цукру
- 300 g борошна
- 1 tsp розпушувача
- Ванільний цукор
Для начинки:
- 100 g цукру
- Цедра 1 лимона
- 0,25 tsp кориці
- 1 tbsp крохмалю
- Цукрова пудра
Кроки приготування
- У посуді для замішування тіста змішаємо борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор.
- У цю суміш натираємо на великій тертці охолоджене вершкове масло та розтираємо руками в неоднорідну крихту.
- У крихту додаємо домашній сир, перемішуємо лопаткою.
- Додаємо яйце та замішуємо тісто. За необхідності можна додати ще борошна. «Щойно всі продукти об'єднаються в грудку – тісто готове! Не варто довго вимішувати тісто, рогалики вийдуть щільними, не розсипчастими»
- Готове тісто розділимо на 4 частини. Загорнемо в плівку та поставимо у холодильник на 30 хвилин.
- Для приготування начинки змішаємо цукор, порізану цедру лимона, крохмаль та корицю.
- Тісто по одній порції дістаємо з холодильника та розкатуємо у тонкий корж.
- Викладаємо на тісто начинку. Розрізаємо тісто з начинкою на сегменти та згортаємо в рогалики.
- Викладаємо рогалики на невеликій відстані один від одного на деко, застелене папером або килимком для випічки.
- Випікаємо сирні рогалики в духовці при 190-200°С протягом 25-30 хвилин, до рум'яності. «Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Намагайтеся не пересушити рогалики!»
- Готові рогалики охолоджуємо до кімнатної температури та посипаємо цукровою пудрою.