blank

Сирні рогалики з лимоном та корицею

Порадуйте своїх близьких смачним десертом до чаювання!

blank

Сирні рогалики з лимоном та корицею

Рогалики отримали свою назву через форму, яка нагадує звірині роги. Прості рецепти рогаликів дуже популярні, їх роблять з різною начинкою – рогалики з вишнями, з яблуками, рогалики з маком або згущеним молоком, рогалики з повидлом, мармеладом. Схожі іноді на булочки, іноді на печиво, рогалики можуть бути різної величини та форми. Тісто для рогаликів готують декількома способами: рогалики на дріжджах, з листкового тіста, рогалики на сметані. Є рецепт пісочних рогаликів на маргарині або вершковому маслі. Раніше навіть робили рогалики на смальці. Особливо м'яким та пухнастим виходить тісто для рогаликів з домашнім сиром. На його основі можна також готувати пироги або печиво.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 45 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для тіста:

  • 200 g домашнього сиру
  • 200 g вершкового масла або маргарину
  • 1 яйце
  • 1 tsp цукру
  • 300 g борошна
  • 1 tsp розпушувача
  • Ванільний цукор

Для начинки:

  • 100 g цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 0,25 tsp кориці
  • 1 tbsp крохмалю
  • Цукрова пудра

Кроки приготування

  • У посуді для замішування тіста змішаємо борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор.
  • У цю суміш натираємо на великій тертці охолоджене вершкове масло та розтираємо руками в неоднорідну крихту.
  • У крихту додаємо домашній сир, перемішуємо лопаткою.
  • Додаємо яйце та замішуємо тісто. За необхідності можна додати ще борошна. «Щойно всі продукти об'єднаються в грудку – тісто готове! Не варто довго вимішувати тісто, рогалики вийдуть щільними, не розсипчастими»
  • Готове тісто розділимо на 4 частини. Загорнемо в плівку та поставимо у холодильник на 30 хвилин.
  • Для приготування начинки змішаємо цукор, порізану цедру лимона, крохмаль та корицю.
  • Тісто по одній порції дістаємо з холодильника та розкатуємо у тонкий корж.
  • Викладаємо на тісто начинку. Розрізаємо тісто з начинкою на сегменти та згортаємо в рогалики.
  • Викладаємо рогалики на невеликій відстані один від одного на деко, застелене папером або килимком для випічки.
  • Випікаємо сирні рогалики в духовці при 190-200°С протягом 25-30 хвилин, до рум'яності. «Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Намагайтеся не пересушити рогалики!»
  • Готові рогалики охолоджуємо до кімнатної температури та посипаємо цукровою пудрою.
Прокрутка до верху