У посуді для замішування тіста змішаємо борошно, розпушувач, цукор та ванільний цукор.
У цю суміш натираємо на великій тертці охолоджене вершкове масло та розтираємо руками в неоднорідну крихту.
У крихту додаємо домашній сир, перемішуємо лопаткою.
Додаємо яйце та замішуємо тісто. За необхідності можна додати ще борошна.
«Щойно всі продукти об'єднаються в грудку – тісто готове! Не варто довго вимішувати тісто, рогалики вийдуть щільними, не розсипчастими»
Готове тісто розділимо на 4 частини. Загорнемо в плівку та поставимо у холодильник на 30 хвилин.
Для приготування начинки змішаємо цукор, порізану цедру лимона, крохмаль та корицю.
Тісто по одній порції дістаємо з холодильника та розкатуємо у тонкий корж.
Викладаємо на тісто начинку. Розрізаємо тісто з начинкою на сегменти та згортаємо в рогалики.
Викладаємо рогалики на невеликій відстані один від одного на деко, застелене папером або килимком для випічки.
Випікаємо сирні рогалики в духовці при 190-200°С протягом 25-30 хвилин, до рум'яності.
«Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Намагайтеся не пересушити рогалики!»
Готові рогалики охолоджуємо до кімнатної температури та посипаємо цукровою пудрою.