Свинина в карамельному соусі

Свинина в карамельному соусі

Свинина в карамельному соусі

Свинина в карамельному соусі

Оригінальний та екзотичний рецепт ароматної свинини в карамельному соусі. Поєднання спецій з соєвим соусом додають цій страві азійських ноток, а ніжність свинини чудово пасує до солодкого карамельного смаку. Для тих, хто справді любить експерименти.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

На 4 особи:

  • 1 kg свинячої вирізки
  • 1 цибулина
  • 550 ml гарячої води
  • 3 tbsp соєвого соусу
  • 1 tbsp суміші спецій : кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
  • 2 кубики курячого або м’ясного бульйону
  • 1 tbsp меленого імбиру
  • 150 g цукру (білого або коричневого)

Кроки приготування

  • Нарізати свинину кубиками невеликого розміру
  • Нагріти 50 мл води. Розчинити 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.
  • На невеликому вогні приготувати карамель: розчинити цукор в 500 мл води і готувати помішуючи, поки карамель не почне міняти колір.
  • Додати бульйон і дуже ретельно розмішати, щоби карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.
  • Коли карамель повністю розчиниться, додати нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо і готувати 25хв на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина повинна випаруватись, а шматочки м’яса повністю покритись карамельним соусом.
  • Ідеально смакує з рисом.
Прокрутка до верху