Свинина в карамельному соусі
Оригінальний та екзотичний рецепт ароматної свинини в карамельному соусі. Поєднання спецій з соєвим соусом додають цій страві азійських ноток, а ніжність свинини чудово пасує до солодкого карамельного смаку. Для тих, хто справді любить експерименти.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
На 4 особи:
- 1 kg свинячої вирізки
- 1 цибулина
- 550 ml гарячої води
- 3 tbsp соєвого соусу
- 1 tbsp суміші спецій : кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
- 2 кубики курячого або м’ясного бульйону
- 1 tbsp меленого імбиру
- 150 g цукру (білого або коричневого)
Кроки приготування
- Нарізати свинину кубиками невеликого розміру
- Нагріти 50 мл води. Розчинити 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.
- На невеликому вогні приготувати карамель: розчинити цукор в 500 мл води і готувати помішуючи, поки карамель не почне міняти колір.
- Додати бульйон і дуже ретельно розмішати, щоби карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.
- Коли карамель повністю розчиниться, додати нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо і готувати 25хв на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина повинна випаруватись, а шматочки м’яса повністю покритись карамельним соусом.
- Ідеально смакує з рисом.