blank

Старовинний гуцульський суп росівниця

blank

Старовинний гуцульський суп росівниця

Суп росівниця – це смачна страва, в якій звичайна квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою надає незвичайний смак і аромат. Росівниця – гуцульський варіант традиційного капусняку.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: гуцульський суп, росівниця, суп
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 15 хвилин
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 200 g квашеної капусти
  • 150 g кукурудзяної крупи
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 1 куряче стегенце
  • 200 g копченої свинячої шийки
  • 0.5 tsp копченої паприки
  • сіль
  • перець чорний
  • лавровий лист
  • свіжа зелень

Кроки приготування

  • Куряче стегенце миємо, заливаємо водою, солимо, додаємо почищену цибулю, моркву та варимо курячий бульйон.
  • Стегенце виймаємо, додаємо в каструлю промиту кукурудзяну крупу та квашену капусту. Варимо протягом 25 хвилин.
  • Нарізаємо свинячу шийку кубиками та додаємо у росівницю. Продовжуємо варити ще 20-25 хвилин до повної готовності крупи та капусти.
  • Додаємо у майже готовий суп росівниця порізане на шматочки стегенце, лавровий лист, перець, паприку та варимо протягом 5 хвилин.
  • Подаємо смачну гуцульську росівницю у глибоких тарілках з великою кількістю порізаної зелені.

Суп росівниця з бужениною 

Традиційно суп росівницю готували з бужениною або копченими ребрами.

Для більш насиченого смаку можна приготувати засмажку з цибулі та моркви і заправити гуцульську росівницю наприкінці готування.

Прокрутка до верху