Старовинний гуцульський суп росівниця
Суп росівниця – це смачна страва, в якій звичайна квашена капуста в поєднанні з кукурудзяною крупою надає незвичайний смак і аромат. Росівниця – гуцульський варіант традиційного капусняку.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 200 g квашеної капусти
- 150 g кукурудзяної крупи
- 1 цибуля
- 1 морква
- 1 куряче стегенце
- 200 g копченої свинячої шийки
- 0.5 tsp копченої паприки
- сіль
- перець чорний
- лавровий лист
- свіжа зелень
Кроки приготування
- Куряче стегенце миємо, заливаємо водою, солимо, додаємо почищену цибулю, моркву та варимо курячий бульйон.
- Стегенце виймаємо, додаємо в каструлю промиту кукурудзяну крупу та квашену капусту. Варимо протягом 25 хвилин.
- Нарізаємо свинячу шийку кубиками та додаємо у росівницю. Продовжуємо варити ще 20-25 хвилин до повної готовності крупи та капусти.
- Додаємо у майже готовий суп росівниця порізане на шматочки стегенце, лавровий лист, перець, паприку та варимо протягом 5 хвилин.
- Подаємо смачну гуцульську росівницю у глибоких тарілках з великою кількістю порізаної зелені.
Суп росівниця з бужениною
Традиційно суп росівницю готували з бужениною або копченими ребрами.
Для більш насиченого смаку можна приготувати засмажку з цибулі та моркви і заправити гуцульську росівницю наприкінці готування.