Спагетті Болоньєзе
Класичний італійський рецепт спагетті з м'ясним соусом Болоньєзе. Ця страва ідеально підходить для обіду або вечері і має неповторний смак.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 350 g спагетті
- 300 g яловичина (подрібнена)
- 1 qt морква
- 2 зубчика часнику
- 1 цибулина
- 1 стебло селери (нарізане)
- 400 g томатів
- 2 tbsp томатної пасти
- 1 tbsp оливкової олії
- 1/2 cups червоного вина
- 1 g сіль та перець за смаком
- 25 g пармезан для прикрашання
Кроки приготування
- У великій каструлі розігрійте оливкову олію на середньому вогні. Додайте цибулину, часник, моркву та селеру. Смажте їх протягом 5 хвилин або до м'якості овочів.
- Додайте подрібнену яловичину до каструлі і обсмажте, розбиваючи комочки, до повного приготування м'яса.
- Додайте томати, томатну пасту та червоне вино. Приправте суміш сіллю та перцем за смаком. Зменшіть вогонь до найменшого, накрийте каструлю кришкою і готуйте протягом 1 години. Періодично помішуйте соус.
- У протоку великому каструлі, доведіть воду до кипіння. Додайте трохи солі і спагетті. Готуйте їх до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Зазвичай це займає близько 10-12 хвилин. Потім процідіть спагетті.
- Подавайте спагетті на тарілки, поливаючи їх густим шаром м'ясного соусу Болоньєзе. Прикрасьте страву тертим пармезаном.