Соус дзадзикі
Дзадзикі, або, як його ще називають, цацикі - грецький соус, який прекрасно підходить до смаженого м'яса, курки, а також до страв на грилі чи мангалі. А ще можна використовувати його як соус до овочів, вмочати в нього нарізані соломкою моркву та селеру, або просто шматочки хліба.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 огірки
- 250 ml йогурта без додатків або сметани
- 2 tbsp оливкової олії
- 1 tbsp винного оцту або соку лимона
- чорний перець до смаку
- м'ята свіжа або сушена, петрушка чи кріп - за смаком
- 3 зубчики часнику
- сіль за смаком
Кроки приготування
- Огірки очищаємо від шкірки, натираємо на дрібній тертці, викладаємо на ситечко.
- Залишаємо на пів години.
- Через пів години відтискаємо сік, що залишився.
- Змішуємо йогурт з оливковою олією, часником і лимонним соком чи оцтом.
- Додаємо огірок та зелень.
- Все гарненько перемішуємо. Подаємо охолодженим. Смачного!