Янтарна кукурудза у салатах
Якщо пофантазувати та відійти від традиційного салату з кукурудзою та крабовими паличками, можна й самостійно вигадати дуже оригінальні рецепти. Сміливіше поєднуйте, здавалось би те, що стандартно не поєднується, але вам до смаку. Наприклад, замість крабових паличок можна взяти кальмари або морську капусту. Ананаси, пекінська капуста, болгарський перець підкреслять аромат та витончений смак. А підсмажені печериці повністю змінюють смак салату з кукурудзи.
Кукурудза для салатів і попкорну
Існує декілька різновидів кукурудзи: крохмалиста, зубовидна, цукрова, кремениста і така, що лопається – саме з неї виготовляють попкорн. Кукурудза – це зернова культура, але цукрові сорти належать до овочевих рослин. За кольором кукурудза буває білою, жовтою, помаранчевою, рожевою, червоною та чорною.
Якщо ви відкрили баночку кукурудзи і вона виявилася не дуже солодкою, то знайте – виробник порушив технології збирання й зберігання врожаю. Адже з кожним днем зрізані качани кукурудзи швидко втрачають солодкий смак. При температурі 30°С майже 2/3 цукрів перетворюються в крохмаль за одну добу, а кукурудза втрачає смакові якості. Для порівняння – при 0°С за день втрачається тільки 5-6% цукрів.
Салат з кукурудзи
Інгредієнти для рецепту
- 150 g Кукурудза
- 150 g Горошок консервований
- 1 qt Огірок маринований
- 150 g Ковбаса копчена
- 1 qt Свіжий огірок
- 100 g Сир твердий
- 3 tbsp Майонез
- Сіль, зелень
Кроки приготування
- Нарізаємо ковбасу та огірки соломкою.
- Натираємо сир на великій тертці.
- З’єднуємо всі інгредієнти, солимо, заправляємо майонезом.
- Прикрашаємо зеленню й подаємо.