Поживний салат з гарбузом та буряком
Буряк та гарбуз можна, звичайно, не запікати, а відварити. Проте, для апетитного вигляду слід порізаний буряк спочатку полити олією та перемішати, а потім додавати всі інші інгредієнти.
Для гострого смаку спробуйте вичавити зубчик часник та додати у салат трішки лимонного соку.
Як прикрасити салат з гарбуза та буряка
Гарного вигляду салату з гарбуза та буряка додасть порізана соломкою червона цибуля.
Готовий салат з буряком та гарбузом можна посипати кунжутом, зернятами гарбуза.
Салат з гарбуза з буряком
Дуже простий, швидкий і смачний салат з гарбуза з буряком. Він має чудовий вигляд на святковому столі. Яскравий салат з гарбуза та буряка приємно прикрасить і звичайний обід або вечерю.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 qt буряк
- 250 g гарбуза
- 50 g сир фета
- 50 g руколи
- 0,5 tsp чебрецю
- 100 g зерен гранату
- 2 tbsp оливкової олії
- 2 tsp діжонської гірчиці
- 1 tsp спеції та приправи
Кроки приготування
- Загортаємо буряк у фольгу та запікаємо у духовці при 200°С протягом 1 години.
- Очищаємо буряк та нарізаємо кубиками.
- Нарізаємо гарбуз середніми кубиками, викладаємо у форму, посипаємо чебрецем і спеціями. Збризнемо трішки ложкою оливкової олії. Гарненько все перемішуємо та запікаємо 20 хвилин за 200°С.
- Нарізаємо фету, додаємо приготовлені буряк та гарбуз. Акуратно перемішуємо інгредієнти.
- Змішаємо олію та діжонську гірчицю, заправимо салат цим соусом.
- Салат з гарбуза з буряком посипаємо зернами граната, прикрашаємо гілочками руколи.