Салат з буряка – красивий та корисний
Салат з буряка – закуска найшвидша в приготуванні, до того ж корисна та малокалорійна. Але простота готування салату з буряка не означає банальність смаку. Неодмінно переконайтеся самі!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 2 qt буряка
- 50 g чорнослива
- 50 g горіхів волоських
- 1 tsp лимонного соку
- 3 tbsp олії оливкової або соняшникової
- Сіль
Кроки приготування
- Відварюємо буряк, закладаючи його в киплячу воду. Буряк для салату може бути відвареним або запеченим.
- Очищений буряк натираємо на грубій тертці.
- Чорнослив та горіхи заливаємо холодною водою на 2-3 години.
- Розрізаємо лимон навпіл і видавлюємо трохи соку.
- Горіхи та чорнослив просушуємо серветкою та нарізаємо ножем.
- З’єднуємо натертий буряк, порізані горіхи та чорнослив.
- У салат з буряка додаємо лимонний сік, злегка солимо. Перемішуємо та залишаємо на кілька хвилин.
- Заправляємо буряковий салат олією.
- Салат з буряка, чорносливу та горіхів готовий. Він гарний тим, що його відразу можна подавати до столу та не чекати, щоб настоявся. Смачного!
Рецепти салатів з буряком
Буряк чудово поєднується з авокадо, морквою та картоплею, помідорами, сиром і навіть апельсином, манго та гранатом, грушею та оливками.
Для заправки салату з буряком добре смакує гірчичний або часниковий соус.
Загалом смак бурякового салату багато в чому визначає один нюанс – вибір хорошого солодкого коренеплоду.
Як приготувати оригінальний салат з буряком
Якщо бажаєте приготувати легкий дієтичний салат з буряком, додавайте переважно овочі або фрукти. Заправляти краще рослинною олією.
Для більш поживного салату з буряком найкраще додавати варену курятину, індичку або креветки, твердий сир, кукурудзу. Заправляти можна майонезом.