Яйця пашот

blank
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування5 хвЗагальний час15 хв

Яйця пашот такі популярні сьогодні, що без них не минає жоден вишуканий сніданок. Це яйця зварені певним способом, а саме цілими, в кип’ячій воді, але без шкарлупи. Приготувати їх нескладно, проте вам не обійтись без вправності та дотримання деяких правил. Навіть якщо перші пару разів яйця пашот вийдуть не такими ідеальними, як на фотографії, пам’ятайте – смаку це не нашкодить, а руку ви наб’єте дуже швидко. Нижче ми розповімо покроково як приготувати ідеальні яйця пашот.

 Яйце
 Оцет
 Сіль
 Кип'яча вода
1

Води в посудині для варіння повинно бути стільки, щоби яйця мали достатньо місця для занурення. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, щоби ледве підтримувати кипіння, вливаємо трохи винного чи яблучного оцту (не солимо!). В іншу посудину наливаємо холодну підсолену воду.

2

Яйце попередньо вибиваємо в креманку чи чашку.

3

Далі є два варіанти: з утворенням виру (воронки) в воді і без. Перший варіант гарантує ідеальну форму яйця пашот і мінімальне розпливання білка, просте таким способом можна приготувати лише одне яйце за раз.
Другий варіант: ложкою чи шпателем розмішуємо воду в каструлі, аж поки не утвориться вир посередині, туди виливаємо яйце одним махом. Якщо білок трішки розтікся – ложкою збираємо його до купи.

4

Швидко, одним чітким рухом, виливаємо яйце в каструлю і відразу ложкою підбираємо білок зі всіх боків, щоби сформувати акуратну кульку. Так можна одночасно приготувати декілька яєць пашот, але важливо , щоби в посудині було достатньо місця для яєць та маніпуляцій з ложкою.

5

Готуємо яйце 3-4 хв. Радимо шляхом експерименту перевірити яка степінь готовності яйця вам більше до сподоби.

6

Дістаємо яйце шумівкою та перекладаємо буквально на кілька секунд в холодну воду, щоби припинити процес варіння. (Цей крок факультативний, але потрібний, якщо ви хочете добитись дуже точної степені готовності білка та жовтка). Дістаємо, викладаємо на пару секунд на кухонний паперовий рушник, щоби забрати зайву воду і подаємо.

Якщо ви хочете приготувати свій ідеальний здоровий і смачний сніданок з яйцями пашот, то ви маєте тисячу і однин рецепт, тому що ці яйця прекрасно комбінуються з більшістю видів хліба, овочами, рибою, м’ясом і тд. А їх ніжна структура і делікатний смак додають такої бажаної для ранкової їжі легкості. Можна приготувати тости з намазанкою з авокадо та яйцями пашот. Достатньо підсушити хліб в тостері, м’якоть авокадо розім’яти виделкою с сіллю та свіжозмеленим чорним перцем, намастити на тост і зверху покласти яйце пашот. Або зробити тости з солодового темного хліба, з вершковим сиром, шматочком копченого лосося та яйцем пашот….Ммммм… Одним словом, фантазуйте та експериментуйте!

Інгредієнти

 Яйце
 Оцет
 Сіль
 Кип'яча вода

Кроки рецепта

1

Води в посудині для варіння повинно бути стільки, щоби яйця мали достатньо місця для занурення. Доводимо воду до кипіння, зменшуємо вогонь, щоби ледве підтримувати кипіння, вливаємо трохи винного чи яблучного оцту (не солимо!). В іншу посудину наливаємо холодну підсолену воду.

2

Яйце попередньо вибиваємо в креманку чи чашку.

3

Далі є два варіанти: з утворенням виру (воронки) в воді і без. Перший варіант гарантує ідеальну форму яйця пашот і мінімальне розпливання білка, просте таким способом можна приготувати лише одне яйце за раз.
Другий варіант: ложкою чи шпателем розмішуємо воду в каструлі, аж поки не утвориться вир посередині, туди виливаємо яйце одним махом. Якщо білок трішки розтікся – ложкою збираємо його до купи.

4

Швидко, одним чітким рухом, виливаємо яйце в каструлю і відразу ложкою підбираємо білок зі всіх боків, щоби сформувати акуратну кульку. Так можна одночасно приготувати декілька яєць пашот, але важливо , щоби в посудині було достатньо місця для яєць та маніпуляцій з ложкою.

5

Готуємо яйце 3-4 хв. Радимо шляхом експерименту перевірити яка степінь готовності яйця вам більше до сподоби.

6

Дістаємо яйце шумівкою та перекладаємо буквально на кілька секунд в холодну воду, щоби припинити процес варіння. (Цей крок факультативний, але потрібний, якщо ви хочете добитись дуже точної степені готовності білка та жовтка). Дістаємо, викладаємо на пару секунд на кухонний паперовий рушник, щоби забрати зайву воду і подаємо.

Яйця пашот

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору