Вівсяне печиво з родзинками

вівсяне печиво
АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Якщо вам хочеться приготувати щось разом з дітьми і ви шукаєте простий рецепт - ви його знайшли. Можна дати волю фантазії і додавати до базового рецепта різні сухофрукти, горіхи чи експериментувати з прянощами.

 230 гр вершкового масла кімнатної температури
 140 гр родзинок
 1 ст. л. ванільного цукру
 200 гр білого або коричневого цукру
 2 яйця
 1 ст. л. рідкого меду, патоки чи кленового сиропу
 190 гр борошна
 1 ч. л. порошку до печива
 1,50 ч. л. кориці
 0,50 ч. л. солі
 240 гр грубих вівсяних пластівців
 60 гр порізаних волоських горіхів (факультативно)
1

Збити масло з цукром в однорідну масу. Найзручніше комбайном чи блендером, використовуючи насадку для збивання. Додати яйця і збивати на високій швидкості біля 1 хв. Додати ваніль і мед (сироп).

2

В окремій посудині змішати борошно, сіль, порошок і корицю. Додати їх до вологих інгредієнтів та вимішати на низькій швидкості. Коли маса буде однорідною і добре вимішаною, ввести пластівці, родзинки та горіхи.

3

Акуратно вимішати на найнижчій швидкості або ложкою, тісто має бути дуже липким. Поставити в холодильник на 30-60 хв.

4

Нагріти духовку до 180 градусів. Застелити бритванку пергаментним папером чи силіконовим килимком.

5

За допомогою двох ложок викладати кульки тіста з відстанню 4-5 см між ними. Трішки приплющити. Випікати біля 15 хв, так щоби краї зарумянились. Середина має бути м'якою на ніби недопеченою. Вийняти бритванку з духовки і залишити на 10 хв, печиво “дійде”.

Інгредієнти

 230 гр вершкового масла кімнатної температури
 140 гр родзинок
 1 ст. л. ванільного цукру
 200 гр білого або коричневого цукру
 2 яйця
 1 ст. л. рідкого меду, патоки чи кленового сиропу
 190 гр борошна
 1 ч. л. порошку до печива
 1,50 ч. л. кориці
 0,50 ч. л. солі
 240 гр грубих вівсяних пластівців
 60 гр порізаних волоських горіхів (факультативно)

Кроки рецепта

1

Збити масло з цукром в однорідну масу. Найзручніше комбайном чи блендером, використовуючи насадку для збивання. Додати яйця і збивати на високій швидкості біля 1 хв. Додати ваніль і мед (сироп).

2

В окремій посудині змішати борошно, сіль, порошок і корицю. Додати їх до вологих інгредієнтів та вимішати на низькій швидкості. Коли маса буде однорідною і добре вимішаною, ввести пластівці, родзинки та горіхи.

3

Акуратно вимішати на найнижчій швидкості або ложкою, тісто має бути дуже липким. Поставити в холодильник на 30-60 хв.

4

Нагріти духовку до 180 градусів. Застелити бритванку пергаментним папером чи силіконовим килимком.

5

За допомогою двох ложок викладати кульки тіста з відстанню 4-5 см між ними. Трішки приплющити. Випікати біля 15 хв, так щоби краї зарумянились. Середина має бути м'якою на ніби недопеченою. Вийняти бритванку з духовки і залишити на 10 хв, печиво “дійде”.

Вівсяне печиво з родзинками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору