Сирний суп по-французьки – різновид першої страви. Плавлений сирок гарно розплавляється у гарячій воді та надає супу специфічного смаку. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп по-французьки з куркою та плавленим сирком – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!
У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.
Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.
Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.
У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.
У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.
Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.
Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.
Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.
Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.
Рецепти сирного супу по-французьки
Різноманітні рецепти сирного супу по-французьки з куркою можуть використовувати різні сорти сиру, смачніше з м’яким вершковим сиром.
З додаванням східних спецій, часнику, запашного перцю сирний суп по-французьки з куркою стане ще більш апетитним.
Поживний французький сирний суп з куркою для гурманів
Якщо бажаєте смачних експериментів, приготуйте сирний суп по-французьки з куркою з додаванням цвітної капусти та зеленого горошку.
Крім того, можна приготувати сирний суп по-французьки не тільки з куркою, але з грибами, креветками або фрикадельками.
Інгредієнти
Кроки рецепта
У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.
Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.
Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.
У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.
У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.
Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.
Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.
Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.
Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.