Сирний суп по-французьки з куркою

blank
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування45 хвЗагальний час1 год

Сирний суп по-французьки – різновид першої страви. Плавлений сирок гарно розплавляється у гарячій воді та надає супу специфічного смаку. Сподіваємося, вам буде до смаку сирний суп по-французьки з куркою та плавленим сирком – оригінальний рецепт українською, простий, поживний та недорогий!

 500 гр курячого філе
 200 гр плавленого сиру
 400 гр картоплі
 150 гр цибулі
 150 гр моркви
 180 гр вершкового масла
 3 шт лаврового листа
 3 шт чорного перцю горошком
 Сіль
 Мелений чорний перець
 Зелень
1

У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.

2

Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.

3

Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.

4

Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.

5

У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.

6

У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.

7

Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.

8

Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.

9

Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.

10

Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.

Рецепти сирного супу по-французьки 

Різноманітні рецепти сирного супу по-французьки з куркою можуть використовувати різні сорти сиру, смачніше з м’яким вершковим сиром. 

З додаванням східних спецій, часнику, запашного перцю сирний суп по-французьки з куркою стане ще більш апетитним.

Поживний французький сирний суп з куркою для гурманів

Якщо бажаєте смачних експериментів, приготуйте сирний суп по-французьки з куркою з додаванням цвітної капусти та зеленого горошку.

Крім того, можна приготувати сирний суп по-французьки не тільки з куркою, але з грибами, креветками або фрикадельками. 

Інгредієнти

 500 гр курячого філе
 200 гр плавленого сиру
 400 гр картоплі
 150 гр цибулі
 150 гр моркви
 180 гр вершкового масла
 3 шт лаврового листа
 3 шт чорного перцю горошком
 Сіль
 Мелений чорний перець
 Зелень

Кроки рецепта

1

У каструлю на 3 літри покладемо м'ясо та наллємо води. Як тільки бульйон почне кипіти, додаємо 1 чайну ложку солі, запашний перець та лавровий лист.

2

Варимо від моменту закипання 30 хвилин. Потім м'ясо виймаємо та нарізаємо невеликими шматочками.

3

Картоплю чистимо та нарізаємо кубиками. Цибулю нарізаємо дрібно. Моркву натираємо на тертці.

4

Плавлений сир натираємо на тертці або поріжемо дрібними кубиками.

5

У киплячий бульйон додаємо картоплю. Чекаємо з моменту закипання 5-7 хвилин.

6

У цей час приготуємо слабку засмажку на вершковому маслі. Спочатку покладемо на сковороду цибулю, потім моркву. Злегка посолимо та поперчимо.

7

Готову засмажку додаємо в суп і варимо ще 5-7 хвилин.

8

Потім додаємо порізане м'ясо. Варимо сирний суп з куркою до повної готовності м’яса та картоплі.

9

Наприкінці додаємо плавлений сир, гарненько перемішуємо та вимикаємо вогонь.

10

Перед подачею посипаємо сирний суп з плавленого сирка свіжою зеленню. Подаємо з грінками.

Сирний суп по-французьки з куркою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору