Свинина в карамельному соусі

АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка30 хвПриготування50 хвЗагальний час1 год 20 хв

Оригінальний та екзотичний рецепт ароматної свинини в карамельному соусі. Поєднання спецій з соєвим соусом додають цій страві азійських ноток, а ніжність свинини чудово пасує до солодкого карамельного смаку. Для тих, хто справді любить експерименти.

На 4 особи:
 1 кг свинячої вирізки
 1 цибулина
 550 мл гарячої води
 3 ст. л. соєвого соусу
 1 ст. л. суміші спецій : кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
 2 кубики курячого або м’ясного бульйону
 1 ст. л. меленого імбиру
 150 гр цукру (білого або коричневого)
1

Нарізати свинину кубиками невеликого розміру

2

Нагріти 50 мл води. Розчинити 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.

3

На невеликому вогні приготувати карамель: розчинити цукор в 500 мл води і готувати помішуючи, поки карамель не почне міняти колір.

4

Додати бульйон і дуже ретельно розмішати, щоби карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.

5

Коли карамель повністю розчиниться, додати нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо і готувати 25хв на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина повинна випаруватись, а шматочки м’яса повністю покритись карамельним соусом.

6

Ідеально смакує з рисом.

Інгредієнти

На 4 особи:
 1 кг свинячої вирізки
 1 цибулина
 550 мл гарячої води
 3 ст. л. соєвого соусу
 1 ст. л. суміші спецій : кориця, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець
 2 кубики курячого або м’ясного бульйону
 1 ст. л. меленого імбиру
 150 гр цукру (білого або коричневого)

Кроки рецепта

1

Нарізати свинину кубиками невеликого розміру

2

Нагріти 50 мл води. Розчинити 2 кубики бульйону, імбир, прянощі та соєвий соус.

3

На невеликому вогні приготувати карамель: розчинити цукор в 500 мл води і готувати помішуючи, поки карамель не почне міняти колір.

4

Додати бульйон і дуже ретельно розмішати, щоби карамель, що вже почала гуснути, повністю розчинилась.

5

Коли карамель повністю розчиниться, додати нарізану грубими кружальцями цибулю та м'ясо і готувати 25хв на великому вогні, постійно помішуючи. Рідина повинна випаруватись, а шматочки м’яса повністю покритись карамельним соусом.

6

Ідеально смакує з рисом.

Свинина в карамельному соусі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори