Салат з кукурудзи

салат з кукурудзи
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування15 хвЗагальний час30 хв

Справді, багато салатів з кукурудзою можна приготувати дуже швидко: з сирих овочів чи відварених, з готових продуктів або консервованих інгредієнтів. Кукурудза гарно поєднується з креветками та сиром, ковбасою або курячим філе, капустою та квасолею. Для салатів кукурудзу можна використовувати консервовану й варену. Якщо поспішаєте, рекомендуємо дуже вдалий рецепт салату з кукурудзою моментального приготування.

 150 гр Кукурудза
 150 гр Горошок консервований
 1 шт Огірок маринований
 150 гр Ковбаса копчена
 1 шт Свіжий огірок
 100 гр Сир твердий
 3 ст. л. Майонез
 Сіль, зелень
1

Нарізаємо ковбасу та огірки соломкою.

2

Натираємо сир на великій тертці.

3

З’єднуємо всі інгредієнти, солимо, заправляємо майонезом.

4

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Янтарна кукурудза у салатах

Якщо пофантазувати та відійти від традиційного салату з кукурудзою та крабовими паличками, можна й самостійно вигадати дуже оригінальні рецепти. Сміливіше поєднуйте, здавалось би те, що стандартно не поєднується, але вам до смаку. Наприклад, замість крабових паличок можна взяти кальмари або морську капусту. Ананаси, пекінська капуста, болгарський перець підкреслять аромат та витончений смак. А підсмажені печериці повністю змінюють смак салату з кукурудзи.

Кукурудза для салатів і попкорну

Існує декілька різновидів кукурудзи: крохмалиста, зубовидна, цукрова, кремениста і така, що лопається – саме з неї виготовляють попкорн. Кукурудза – це зернова культура, але цукрові сорти належать до овочевих рослин. За кольором кукурудза буває білою, жовтою, помаранчевою, рожевою, червоною та чорною.

Якщо ви відкрили баночку кукурудзи і вона виявилася не дуже солодкою, то знайте – виробник порушив технології збирання й зберігання врожаю. Адже з кожним днем зрізані качани кукурудзи швидко втрачають солодкий смак. При температурі 30°С майже 2/3 цукрів перетворюються в крохмаль за одну добу, а кукурудза втрачає смакові якості. Для порівняння – при 0°С за день втрачається тільки 5-6% цукрів.

Інгредієнти

 150 гр Кукурудза
 150 гр Горошок консервований
 1 шт Огірок маринований
 150 гр Ковбаса копчена
 1 шт Свіжий огірок
 100 гр Сир твердий
 3 ст. л. Майонез
 Сіль, зелень

Кроки рецепта

1

Нарізаємо ковбасу та огірки соломкою.

2

Натираємо сир на великій тертці.

3

З’єднуємо всі інгредієнти, солимо, заправляємо майонезом.

4

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Салат з кукурудзи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору