Салат “Мімоза”

мімоза
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування20 хвЗагальний час40 хв

Цей неперевершений яскравий салат, як свідчить Вікіпедія, з’явився півстоліття назад. А назва, зрозуміло, походить завдяки подібності до малесеньких квіток яскраво-жовтої мімози. Салат «Мімоза» (рецепт українською), як і олів’є, оселедець під шубою, торт «Наполеон» є неперевершеною класикою радянських часів.

 4 яйця
 5 картоплин
 2 моркви
 2 цибулини
 1 банка консервованих сардин
 4 ст. л. майонезу
 сіль
1

Картоплю, моркву, яйця відварюємо.

2

Картоплю й моркву натираємо на тертці.

3

Відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо, але окремо.

4

З консерви зливаємо рідину, сардину розминаємо виделкою.

5

Цибулю нарізаємо дуже дрібно.

6

Викладаємо підготовлені інгредієнти шарами – картопля, морква, риба, цибуля, білок. Кожен шар змащуємо майонезом. Можна скористатися кулінарною циліндричною формою, щоб салат мав охайну форму.

7

Зверху салат «Мімоза» притрушуємо натертим жовтком, охолоджуємо 2-3 години у холодильнику. Прикрашаємо свіжою зеленню й подаємо.

Салат «Мімоза» – традиційний рецепт 

Вважається, що справжній салат повинен складатися з 9-10 шарів. Проте, важливо не перестаратися з майонезом, він має доповнювати смак овочів, риби та яєць, а не перетворювати страву на кашу. Інколи готують салат виключно порціонно – дуже привабливо виглядає «Мімоза» у невеличких скляних прозорих формочках.

«Мімоза» – мінімум продуктів та часу

Сучасні варіації салату «Мімоза» – просто численні! Дехто додає шар свіжих натертих огірків або яблук, твердий сир або натерте охолоджене вершкове масло. Хтось абсолютно ігнорує картоплю й заправляє салат йогуртом. Послідовність шарів у салаті також може бути різною. Головне – це легкий і дуже смачний салат.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 4 яйця
 5 картоплин
 2 моркви
 2 цибулини
 1 банка консервованих сардин
 4 ст. л. майонезу
 сіль

Кроки рецепта

1

Картоплю, моркву, яйця відварюємо.

2

Картоплю й моркву натираємо на тертці.

3

Відокремлюємо жовтки від білків і також натираємо, але окремо.

4

З консерви зливаємо рідину, сардину розминаємо виделкою.

5

Цибулю нарізаємо дуже дрібно.

6

Викладаємо підготовлені інгредієнти шарами – картопля, морква, риба, цибуля, білок. Кожен шар змащуємо майонезом. Можна скористатися кулінарною циліндричною формою, щоб салат мав охайну форму.

7

Зверху салат «Мімоза» притрушуємо натертим жовтком, охолоджуємо 2-3 години у холодильнику. Прикрашаємо свіжою зеленню й подаємо.

Салат “Мімоза”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори