Рамен з курки

АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Рамен, густий японський суп, завойовує все більше прихильників по цілому світу не марно - цей ситний та смачний екзотичний суп замінює одночасно і першу і другу страви, простий у приготуванні та доволі дієтичний. Пропонуємо простий рецепт курячого рамену.

 2 курячі грудинки
 1 ст. л. вершкового масла
 1 ст. л. рослинної олії
 1 ч. л. подрібненого свіжого імбиру
 1 ч. л. подрібненого часнику
 1 л курячого бульйону
 30 гр сушених грибів шиітаке, намочених попередньо в холодній воді
 2 великі яйця
 невеликий пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі
 2 упаковки лапші для рамену (типу лапші швидкого приготування)
 3 ст. л. соєвого соусу (не концентрованого)
 сіль, перець
 свіжий перець чилі (при бажанні)
1

Нагріти духовку до 180 градусів. Курячу грудку натерти сіллю та перцем.

2

В пательні розтопити масло, на середньому вогні обсмажити її з обидвох сторін по 5 хв, до золотої шкірки.

3

Перекласти курку у форму для запікання і пекти 15-20 хв до готовності. Вийняти грудку з духовки, накрити фольгою і відставити.

4

Дуже добре нагріти в каструлі з широким дном олію, обсмажити часник з імбиром, додати соєвий соус, готувати помішуючи біля хвилини. Додати бульйон, накрити і довести до кипіння.

5

Зняти кришку, дати покипіти кілька хвилин без кришки, додати нарізані гриби і готувати 10 хвилин. Посолити.

6

В каструлі довести до кипіння достатньо води, аби повністю покрити 2 яйця. Акуратно занурити яйця і варити їх 7-8 хвилин. Тоді негайно перекласти їх у посудину з дуже холодною водою, щоби перервати процес готування. Через пару хвилин дістати їх з води, почистити і розрізати навпіл.

7

Відварити ліпшу, відповідно до вказаного на упаковці часу (переважно 2-3 хвилини).

8

Нарізати курку плястерками. В боул для супу покласти лапшу, курку, залити виваром, зверху покласти половинки яєць, зелену цибулю і, при бажанні, дрібно посічений гострий перець. Подавати негайно.

Інгредієнти

 2 курячі грудинки
 1 ст. л. вершкового масла
 1 ст. л. рослинної олії
 1 ч. л. подрібненого свіжого імбиру
 1 ч. л. подрібненого часнику
 1 л курячого бульйону
 30 гр сушених грибів шиітаке, намочених попередньо в холодній воді
 2 великі яйця
 невеликий пучок дрібно нарізаної зеленої цибулі
 2 упаковки лапші для рамену (типу лапші швидкого приготування)
 3 ст. л. соєвого соусу (не концентрованого)
 сіль, перець
 свіжий перець чилі (при бажанні)

Кроки рецепта

1

Нагріти духовку до 180 градусів. Курячу грудку натерти сіллю та перцем.

2

В пательні розтопити масло, на середньому вогні обсмажити її з обидвох сторін по 5 хв, до золотої шкірки.

3

Перекласти курку у форму для запікання і пекти 15-20 хв до готовності. Вийняти грудку з духовки, накрити фольгою і відставити.

4

Дуже добре нагріти в каструлі з широким дном олію, обсмажити часник з імбиром, додати соєвий соус, готувати помішуючи біля хвилини. Додати бульйон, накрити і довести до кипіння.

5

Зняти кришку, дати покипіти кілька хвилин без кришки, додати нарізані гриби і готувати 10 хвилин. Посолити.

6

В каструлі довести до кипіння достатньо води, аби повністю покрити 2 яйця. Акуратно занурити яйця і варити їх 7-8 хвилин. Тоді негайно перекласти їх у посудину з дуже холодною водою, щоби перервати процес готування. Через пару хвилин дістати їх з води, почистити і розрізати навпіл.

7

Відварити ліпшу, відповідно до вказаного на упаковці часу (переважно 2-3 хвилини).

8

Нарізати курку плястерками. В боул для супу покласти лапшу, курку, залити виваром, зверху покласти половинки яєць, зелену цибулю і, при бажанні, дрібно посічений гострий перець. Подавати негайно.

Рамен з курки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори