Рамен, густий японський суп, завойовує все більше прихильників у цілому світі не марно. Цей ситний та смачний екзотичний суп рамен замінює одночасно і першу, і другу страви, простий у приготуванні та доволі дієтичний. Пропонуємо простий рецепт курячого рамена.
Нагріти духовку до 180 градусів. Курячу грудку натерти сіллю та перцем.
В пательні розтопити масло, на середньому вогні обсмажити її з обидвох сторін по 5 хв, до золотої шкірки.
Перекласти курку у форму для запікання і пекти 15-20 хв до готовності. Вийняти грудку з духовки, накрити фольгою і відставити.
Дуже добре нагріти в каструлі з широким дном олію, обсмажити часник з імбиром, додати соєвий соус, готувати помішуючи біля хвилини. Додати бульйон, накрити і довести до кипіння.
Зняти кришку, дати покипіти кілька хвилин без кришки, додати нарізані гриби і готувати 10 хвилин. Посолити.
В каструлі довести до кипіння достатньо води, аби повністю покрити 2 яйця. Акуратно занурити яйця і варити їх 7-8 хвилин. Тоді негайно перекласти їх у посудину з дуже холодною водою, щоби перервати процес готування. Через пару хвилин дістати їх з води, почистити і розрізати навпіл.
Відварити локшину, відповідно до вказаного на упаковці часу (переважно 2-3 хвилини).
Нарізати курку плястерками. В боул для супу покласти локшину, курку, залити виваром, зверху покласти половинки яєць, зелену цибулю і, при бажанні, дрібно посічений гострий перець. Подавати негайно.
Рамен – азійський фаст-фуд
Саме тому рамен швидко готується, але водночас залишається смачною та ситною стравою. При готуванні рамену з іншим м’ясом – свинину або яловичину краще запекти заздалегідь.
Коли захочеться насиченого та вишуканого смаку, можете приготувати рамен з креветками, морською капустою або морепродуктами.
Прості рецепти рамена
Яскрава, смачна, красива і дуже легка страва – рамен зі звичними нам овочами: морквою, селерою, зеленою цибулею, болгарським перцем та часником.
Вегетаріанський рамен – рецепт з плавленим сиром та кунжутом, баклажанами та кабачками, печерицями та квасолею або рамен з підсмаженими кубиками тофу.
Інгредієнти
Кроки рецепта
Нагріти духовку до 180 градусів. Курячу грудку натерти сіллю та перцем.
В пательні розтопити масло, на середньому вогні обсмажити її з обидвох сторін по 5 хв, до золотої шкірки.
Перекласти курку у форму для запікання і пекти 15-20 хв до готовності. Вийняти грудку з духовки, накрити фольгою і відставити.
Дуже добре нагріти в каструлі з широким дном олію, обсмажити часник з імбиром, додати соєвий соус, готувати помішуючи біля хвилини. Додати бульйон, накрити і довести до кипіння.
Зняти кришку, дати покипіти кілька хвилин без кришки, додати нарізані гриби і готувати 10 хвилин. Посолити.
В каструлі довести до кипіння достатньо води, аби повністю покрити 2 яйця. Акуратно занурити яйця і варити їх 7-8 хвилин. Тоді негайно перекласти їх у посудину з дуже холодною водою, щоби перервати процес готування. Через пару хвилин дістати їх з води, почистити і розрізати навпіл.
Відварити локшину, відповідно до вказаного на упаковці часу (переважно 2-3 хвилини).
Нарізати курку плястерками. В боул для супу покласти локшину, курку, залити виваром, зверху покласти половинки яєць, зелену цибулю і, при бажанні, дрібно посічений гострий перець. Подавати негайно.