Всім подобаються пишні оладки на кефірі. Це простий рецепт другої страви, десерту або апетитного сніданку. Є кілька секретів приготування – кефір має бути теплим, а смажити оладки на кефірі потрібно на гарно розігрітій пательні, але на помірному вогні.
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
Додаємо соду та перемішуємо.
Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.
У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.
Ідеальні оладки на кефірі – рецепти приготування
Пишні оладки на кефірі з яблуками, ніжні млинчики на кефірі з бананом або родзинками – чудовий сніданок для дітей та дорослих нашвидкуруч.
Для тих, хто не вживає пшеничне борошно, радимо приготувати корисні та поживні оладки на кефірі – рецепти з рисовим борошном, вівсяними пластівцями.
Оригінальні рецепти оладок на кефірі
Шоколадна начинка в оладках на кефірі або чорнослив – справжній сюрприз для малечі.
Особливо смачні пишні оладки на кефірі з додаванням дріжджів – вони прямо на очах підіймаються у процесі смаження.
А якщо раптом набридли солодкі оладки на кефірі, приготуйте солоні оладки з твердим сиром та зеленню або з картоплею.
Інгредієнти
Кроки рецепта
У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
Додаємо соду та перемішуємо.
Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.
У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.