Пишні оладки на кефірі

пишні оладки
АвторVikaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка10 хвПриготування30 хвЗагальний час40 хв

Всім подобаються пишні оладки на кефірі. Це простий рецепт другої страви, десерту або апетитного сніданку. Є кілька секретів приготування – кефір має бути теплим, а смажити оладки на кефірі потрібно на гарно розігрітій пательні, але на помірному вогні.

 250 мл кефіру (30-35°С)
 1 яйце
 230 гр борошна
 2 ст. л. цукру
 0,50 ч. л. соди
 3 ст. л. олії
 Ванільний цукор
 Щіпка солі
1

У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.

2

Додаємо соду та перемішуємо.

3

Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.

4

У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.

5

Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.

6

Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.

Ідеальні оладки на кефірі – рецепти приготування

Пишні оладки на кефірі з яблуками, ніжні млинчики на кефірі з бананом або родзинками – чудовий сніданок для дітей та дорослих нашвидкуруч.  

Для тих, хто не вживає пшеничне борошно, радимо приготувати корисні та поживні оладки на кефірі – рецепти з рисовим борошном, вівсяними пластівцями.

Оригінальні рецепти оладок на кефірі 

Шоколадна начинка в оладках на кефірі або чорнослив – справжній сюрприз для малечі. 

Особливо смачні пишні оладки на кефірі з додаванням дріжджів – вони прямо на очах підіймаються у процесі смаження.

А якщо раптом набридли солодкі оладки на кефірі, приготуйте солоні оладки з твердим сиром та зеленню або з картоплею.

Інгредієнти

 250 мл кефіру (30-35°С)
 1 яйце
 230 гр борошна
 2 ст. л. цукру
 0,50 ч. л. соди
 3 ст. л. олії
 Ванільний цукор
 Щіпка солі

Кроки рецепта

1

У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.

2

Додаємо соду та перемішуємо.

3

Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.

4

У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.

5

Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.

6

Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.

Пишні оладки на кефірі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору