Оладки з яблуками від Мартусі

Оладки з яблуками
АвторMartaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка40 хвПриготування7 хвЗагальний час47 хв

Приготувати смачні оладки на кефірі чи кислому молоці дуже просто. Оладки - не лише смачна, а й дуже поживна і ситна страва. Вони забезпечать вас енергією на весь день. Щоб приготувати оладки на кефірі, вам знадобляться дуже прості інгредієнти. Оладки роблять з борошна і обсмажують на сковорідці. Зготовані оладки найкраще подавати з варенням, джемом або медом.

 3 борошна
 1 ст. л. соди
 4 яблука
 2 ст. л. цукру
 500 мл кефіру
 1 яйце
 рослинна олія для смаження
Готуємо тісто для оладок
1

Щоб зробити тісто для оладок на кефірі чи на кислому молоці, насемперед соду гасимо в кефірі, перемішуючи. Розбиваємо туди яйце і три столові ложки борошна і трохи цукру.

Тісто на оладки

2

Залишаємо тісто настоюватися на 30 хвилин або трохи більше. Через півгодини на поверхні тіста на оладки повинні утворитися бульбашки.

3

Додаємо борошно, щоб довести тісто до потрібної консистенції. Борошно слід додавати невеликими порціями, постійно помішуючи. По тому добре перемішуйте. Додаємо цукор за смаком. Тісто повинне вийти без грудочок, достатньо густим, щоб оладки не розпливалися.

4

Потріть яблука на грубій терці. Додайте у тісто. Перемішайте.

Приготування оладок

Смажимо оладки
5

Нагрійте сковороду з рослинною олією. Викладіть оладки ложкою на сковороду. Кколи вони будуть готові з одного боку, переверніть на інший. Потрібно смажити оладки по 2–3 хвилини з кожної сторони.

Оладки смажаться

6

Готові смачні оладки з яблуками подавайте з джемом чи варенням. Смачного!

Оладки з яблуками

Інгредієнти

 3 борошна
 1 ст. л. соди
 4 яблука
 2 ст. л. цукру
 500 мл кефіру
 1 яйце
 рослинна олія для смаження

Кроки рецепта

Готуємо тісто для оладок
1

Щоб зробити тісто для оладок на кефірі чи на кислому молоці, насемперед соду гасимо в кефірі, перемішуючи. Розбиваємо туди яйце і три столові ложки борошна і трохи цукру.

Тісто на оладки

2

Залишаємо тісто настоюватися на 30 хвилин або трохи більше. Через півгодини на поверхні тіста на оладки повинні утворитися бульбашки.

3

Додаємо борошно, щоб довести тісто до потрібної консистенції. Борошно слід додавати невеликими порціями, постійно помішуючи. По тому добре перемішуйте. Додаємо цукор за смаком. Тісто повинне вийти без грудочок, достатньо густим, щоб оладки не розпливалися.

4

Потріть яблука на грубій терці. Додайте у тісто. Перемішайте.

Приготування оладок

Смажимо оладки
5

Нагрійте сковороду з рослинною олією. Викладіть оладки ложкою на сковороду. Кколи вони будуть готові з одного боку, переверніть на інший. Потрібно смажити оладки по 2–3 хвилини з кожної сторони.

Оладки смажаться

6

Готові смачні оладки з яблуками подавайте з джемом чи варенням. Смачного!

Оладки з яблуками

Оладки з яблуками від Мартусі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори