Паска на сметані

Паска і крашанки
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка2 годs 15 хвПриготування40 хвЗагальний час2 годs 55 хв

Паска на сметані - це неймовірно простий, але дуже ніжний і цікавий рецепт, який заполонив серця справжніх господинь. Пропонуємо вам цей рецепт паски на сметані для найкращого смаку та чудового святкового настрою.

 800 гр борошна
 300 мл молока
 11 гр сухих дріжджів ( або 60г свіжих )
 3 яйця
 200 гр цукру
 150 гр вершкового масла
 250 гр сметани
 300 гр родзинок
 2 стручки ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
1

Підігріти молоко, щоб воно було трохи теплим. Додати в молоко дріжджі, 1 ч.л. цукру та 200-250 г борошна, перемішати. Накрити рушником та поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі.

2

Яйця збити з цукром. Розрізати паличку ванілі, дістати насіння.

3

Додати в опару яйця, перемішати. Додати насіння ванілі (або ванільний цукор), розм'якшене (не топлене) масло, сметану, перемішати. Додати решту борошна (може знадобитися трохи більше або менше), замісити тісто.

4

Тісто не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Накрити тісто рушником, поставити в тепле місце. Тісто має добре піднятися.

5

Додати в тісто родзинки, попередньо вимиті та висушені. Знову накрити, поставити в тепле місце. Дати тісту піднятися.

6

Змастити формочки маслом. Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми. Дати тісту піднятися.

7

Після цього поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин. Збільшити температуру до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин). Як тільки паска зарум'яниться, перевірити на готовність за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Прикрасити паску на свій смак.

Інгредієнти

 800 гр борошна
 300 мл молока
 11 гр сухих дріжджів ( або 60г свіжих )
 3 яйця
 200 гр цукру
 150 гр вершкового масла
 250 гр сметани
 300 гр родзинок
 2 стручки ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)

Кроки рецепта

1

Підігріти молоко, щоб воно було трохи теплим. Додати в молоко дріжджі, 1 ч.л. цукру та 200-250 г борошна, перемішати. Накрити рушником та поставити в тепле місце. Опара повинна збільшитися вдвічі.

2

Яйця збити з цукром. Розрізати паличку ванілі, дістати насіння.

3

Додати в опару яйця, перемішати. Додати насіння ванілі (або ванільний цукор), розм'якшене (не топлене) масло, сметану, перемішати. Додати решту борошна (може знадобитися трохи більше або менше), замісити тісто.

4

Тісто не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук. Накрити тісто рушником, поставити в тепле місце. Тісто має добре піднятися.

5

Додати в тісто родзинки, попередньо вимиті та висушені. Знову накрити, поставити в тепле місце. Дати тісту піднятися.

6

Змастити формочки маслом. Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми. Дати тісту піднятися.

7

Після цього поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин. Збільшити температуру до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин). Як тільки паска зарум'яниться, перевірити на готовність за допомогою дерев'яної шпажки або зубочистки. Прикрасити паску на свій смак.

Паска на сметані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору