Сирна паска

сирна паска
АвторAnnaРейтингСкладністьСередня
Підготовка15 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 15 хв

Традиційно сирна паска без випічки була поширена далеко не на всій території України, в основному на Полтавщині та Чернігівщині. Фактично – це сирна маса, збита з цукром, сметаною, маслом, ваніллю та цукатами. Її викладали спеціальною гіркою, наносили літери ХВ та щедро оздоблювали. На 10-12 осіб. Час приготування 1 год. Час на охолодження - ніч. Отже, ось ваша сирна паска - рецепт.

<h2>Інгредієнти для сирної паски</h2>
 1 кг жирного, дуже доброго і не мокрого сиру
 500 мл жирних вершків
 250 мл масла
 4 жовтки
 ванільний цукор
 родзинки, цукати
 170 гр цукру
<h2>Сирна паска - кроки приготування</h2>
1

Сир зав’язати в марлю і поставити під гніт на декілька годин. Вся зайва волога повинна стекти. Після чого пропустити сир через м’ясорубку.

2

Масло добре перетерти з цукром до світлої однорідної маси.

3

Розділити вершки наполовину. До однієї половини додати жовтки і добре розмішати, а іншу половину поставити на невеликий вогонь і нагріти. Збити теплі вершки, а тоді, не перестаючи збивати, додати вершково-жовткову суміш. Збивати, доки вершки не загуснуть.

4

До сиру додати вершки, масло з цукром, ванільний цукор і добре збити масу.

5

Додати розмочені, але без зайвої вологи родзинки та цукати. Ретельно вимішати.

6

Форму для сирної паски застелити марлею, викласти всередину сирну масу, потрамбувати, накрити тарілкою і поставити легкий гніт. Поставити в холодильник на ніч.

7

Перед подачею перекинути сирну паску на тарілку і зняти марлю. Оздобити сирну паску, як до вподоби.

Інгредієнти

<h2>Інгредієнти для сирної паски</h2>
 1 кг жирного, дуже доброго і не мокрого сиру
 500 мл жирних вершків
 250 мл масла
 4 жовтки
 ванільний цукор
 родзинки, цукати
 170 гр цукру

Кроки рецепта

<h2>Сирна паска - кроки приготування</h2>
1

Сир зав’язати в марлю і поставити під гніт на декілька годин. Вся зайва волога повинна стекти. Після чого пропустити сир через м’ясорубку.

2

Масло добре перетерти з цукром до світлої однорідної маси.

3

Розділити вершки наполовину. До однієї половини додати жовтки і добре розмішати, а іншу половину поставити на невеликий вогонь і нагріти. Збити теплі вершки, а тоді, не перестаючи збивати, додати вершково-жовткову суміш. Збивати, доки вершки не загуснуть.

4

До сиру додати вершки, масло з цукром, ванільний цукор і добре збити масу.

5

Додати розмочені, але без зайвої вологи родзинки та цукати. Ретельно вимішати.

6

Форму для сирної паски застелити марлею, викласти всередину сирну масу, потрамбувати, накрити тарілкою і поставити легкий гніт. Поставити в холодильник на ніч.

7

Перед подачею перекинути сирну паску на тарілку і зняти марлю. Оздобити сирну паску, як до вподоби.

Сирна паска

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору