Паска заварна

паска заварна
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка40 хвПриготування1 год 20 хвЗагальний час2 годs

Дуже вдалий рецепт паски з заварним тістом. Переваги заварювання тіста для паски киплячим молоком в тому, що така паска повільніше черствіє і довше залишається свіжою. Рецепт розрахований на 4 паски середнього розміру. Отже, як приготувати заварну паску - покроковий рецепт.

 0,50 л молока
 6 скл. муки, але може бути менше чи більше
 10 жовтків
 2 скл. цукру (можна дати менше, якщо хочете не дуже солодку паску)
 150 гр вершкового масла
 75 гр свіжих дріжжів потерта цедра з однієї цитрини ванільний цукор родзинки
1

Намочити родзинки в теплій воді

2

1 склянку молока довести до кипіння і залити ним 1 скл. муки. Добре розмішати грудочки, деякі можуть залишитись, але вони розійдуться в процесі замішування.

3

В окремій посудині змішати дріжджі з невеликою кількістю теплого молока та цукру. Добре розмішати і дати підійти.

4

Жовтки добре збити з цукром до білої маси.

5

Взяти 4 склянки муки, додати в муку запарене молоком тісто, дріжджі, жовтки з цукром, решту молока і почати місити. Дивитись на консистенцію тіста, воно повинно бути м’яке, але не рідке. Якщо потрібно додати решту муки – додати.

6

Добре вимісити.

7

На цьому етапі додати в тісто розтоплене масло кімнатної температури.

8

Продовжувати місити, довго, аж поки тісто не почне «пищати» - видавати в процесі такі характерні пухкаючі звуки. Цей процес може зайняти біля 40 хв.

9

Родзинки висушити кухонним рушником, щоби не було зайвої вологи, додати до тіста разом з цедрою та ванільним цукром. Вимісити. Тоді накрити і дати нарухатись протягом години в теплому місці без протягів.

10

Осадити тісто, легко обмяти і знову дати нарухатись. Воно повинно збільшитись в об’ємі як мінімум вдвічі.

11

За той час підготувати форми. Це можуть бути спеціальні форми для пасок металеві чи паперові, каструльки або металеві горнятка для маленьких дитячих пасочок. Їх потрібно дуже ретельно і щедро змастити маслом або смальцем.

12

Коли ми викладаємо тісто до форми, воно повинно заповнити форму на 1/3, важливо класти тісто одним куском, не докладаючи.

13

Коли тісто розкладене по формах, даємо паскам нарухатись. Тісто підніметься трохи більше, ніж вдвічі, але важливо, щоби воно не виросло до верху.

14

Гріємо духовку до 180 градусів.

15

Перед тим, як садити паски в духовку, змащуємо їх поверхню збитим виделкою яйцем. Найкраще використовувати силіконовий помазок і потрібно робити це дуже обережно, щоби тісто не осіло. Якщо ви плануєте покривати паски помадкою – можна цей етап пропустити.

16

Випікають паски до насиченого брунатного кольору. Мала паска печеться 20-30 хв, велика – 40-50 хв.

Інгредієнти

 0,50 л молока
 6 скл. муки, але може бути менше чи більше
 10 жовтків
 2 скл. цукру (можна дати менше, якщо хочете не дуже солодку паску)
 150 гр вершкового масла
 75 гр свіжих дріжжів потерта цедра з однієї цитрини ванільний цукор родзинки

Кроки рецепта

1

Намочити родзинки в теплій воді

2

1 склянку молока довести до кипіння і залити ним 1 скл. муки. Добре розмішати грудочки, деякі можуть залишитись, але вони розійдуться в процесі замішування.

3

В окремій посудині змішати дріжджі з невеликою кількістю теплого молока та цукру. Добре розмішати і дати підійти.

4

Жовтки добре збити з цукром до білої маси.

5

Взяти 4 склянки муки, додати в муку запарене молоком тісто, дріжджі, жовтки з цукром, решту молока і почати місити. Дивитись на консистенцію тіста, воно повинно бути м’яке, але не рідке. Якщо потрібно додати решту муки – додати.

6

Добре вимісити.

7

На цьому етапі додати в тісто розтоплене масло кімнатної температури.

8

Продовжувати місити, довго, аж поки тісто не почне «пищати» - видавати в процесі такі характерні пухкаючі звуки. Цей процес може зайняти біля 40 хв.

9

Родзинки висушити кухонним рушником, щоби не було зайвої вологи, додати до тіста разом з цедрою та ванільним цукром. Вимісити. Тоді накрити і дати нарухатись протягом години в теплому місці без протягів.

10

Осадити тісто, легко обмяти і знову дати нарухатись. Воно повинно збільшитись в об’ємі як мінімум вдвічі.

11

За той час підготувати форми. Це можуть бути спеціальні форми для пасок металеві чи паперові, каструльки або металеві горнятка для маленьких дитячих пасочок. Їх потрібно дуже ретельно і щедро змастити маслом або смальцем.

12

Коли ми викладаємо тісто до форми, воно повинно заповнити форму на 1/3, важливо класти тісто одним куском, не докладаючи.

13

Коли тісто розкладене по формах, даємо паскам нарухатись. Тісто підніметься трохи більше, ніж вдвічі, але важливо, щоби воно не виросло до верху.

14

Гріємо духовку до 180 градусів.

15

Перед тим, як садити паски в духовку, змащуємо їх поверхню збитим виделкою яйцем. Найкраще використовувати силіконовий помазок і потрібно робити це дуже обережно, щоби тісто не осіло. Якщо ви плануєте покривати паски помадкою – можна цей етап пропустити.

16

Випікають паски до насиченого брунатного кольору. Мала паска печеться 20-30 хв, велика – 40-50 хв.

Паска заварна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору