Паска “Краффін”

Паска краффін
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка1 год 50 хвПриготування35 хвЗагальний час2 годs 25 хв

Пасхальна випічка повинна бути смачною, ароматною і красивою. Пропонуємо прикрасити ваш великодній стіл оригінальним і смачним рецептом паски "Краффін", з ніжною здобною м'якушкою і хрусткою скоринкою.

 350 гр пшеничного борошна
 110 мл молока
 2 жовтки
 40 гр вершкового масла
 1 Яйце
 100 гр мигдальних пелюстків
 80 гр цукру
 0,50 ч. л. солі
 1 ч. л. мускатного горіха
 7 гр дріжджів
 8 гр ванільного цукру
 200 гр сушеної журавлини (можна використовувати родзинки або інші сухофрукти)
1

Змішайте дріжджі з 1 ч.л. цукру і залийте теплим молоком. Поставити суміш в тепле місце, поки над нею не підніметься пінна шапочка. Розтопіть в кастрюльці вершкове масло.

2

У глибокій посудині збити жовтки з яйцем і ванільним цукром. Збивати яєчну масу потрібно до утворення пишної піни.

3

В глибоку миску просіяти борошно, в центрі зробити невелике заглиблення. Додати туди дріжджі, які за цей час уже піднялися, додати збиту яєчну суміш, частину розтопленого вершкового масла і сіль.

4

Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати вершкове масло і замісити тісто. Місити до тих пір, поки тісто не перестане липнути до пальців.

5

Помістити тісто в глибоку посудину, змащену вершковим маслом. Злегка змастити поверхню маслом, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто для майбутніх пасок піднялося.

6

Коли тісто підніметься, розділити його на три рівні частини, зробити з кожної кулю і обгорнути плівкою ще на 10 хвилин.

7

Присипати борошном робочу поверхню, розкачати одну частину тіста в тонкий прямокутний пласт. Тісто має бути напівпрозорим, але не перестарайтеся, щоб воно не порвалося. Змастити тісто розм'якшеним вершковим маслом. Рівномірно розподілити по поверхні мускатний горіх, журавлину і мигдальні пластівці. Можна використовувати будь-які інші сухофрукти і цукати за смаком. Акуратно загорнути тісто в рулет. Те ж саме зробити з іншими частинами тіста.

8

У результаті повинно вийти 3 святкових паски. Гострим ножем розрізати рулет уздовж, не дорізаючи кілька сантиметрів до краю. Половину рулету звернути в спіраль, те ж саме зробити з другою половиною, але помісти її поверх першої. Виконати так з кожним рулетом.

9

Покласти паски у форми для випікання і залишити на 20 хвилин в теплому місці. Коли тісто злегка підніметься, розігріти духовку до 200 ° C і відправити великодні «Краффіни» туди на 10 хвилин. Потім зменш температуру
до 180 ° C, накрити паски фольгою і випікати ще 10 хвилин. Після цього фольгу зняти і випікати паски ще 15 хвилин. Паска «Краффін» готова.

Інгредієнти

 350 гр пшеничного борошна
 110 мл молока
 2 жовтки
 40 гр вершкового масла
 1 Яйце
 100 гр мигдальних пелюстків
 80 гр цукру
 0,50 ч. л. солі
 1 ч. л. мускатного горіха
 7 гр дріжджів
 8 гр ванільного цукру
 200 гр сушеної журавлини (можна використовувати родзинки або інші сухофрукти)

Кроки рецепта

1

Змішайте дріжджі з 1 ч.л. цукру і залийте теплим молоком. Поставити суміш в тепле місце, поки над нею не підніметься пінна шапочка. Розтопіть в кастрюльці вершкове масло.

2

У глибокій посудині збити жовтки з яйцем і ванільним цукром. Збивати яєчну масу потрібно до утворення пишної піни.

3

В глибоку миску просіяти борошно, в центрі зробити невелике заглиблення. Додати туди дріжджі, які за цей час уже піднялися, додати збиту яєчну суміш, частину розтопленого вершкового масла і сіль.

4

Всі інгредієнти ретельно перемішати, додати вершкове масло і замісити тісто. Місити до тих пір, поки тісто не перестане липнути до пальців.

5

Помістити тісто в глибоку посудину, змащену вершковим маслом. Злегка змастити поверхню маслом, накрити харчовою плівкою і відправити в тепле місце на 1,5-2 години, щоб тісто для майбутніх пасок піднялося.

6

Коли тісто підніметься, розділити його на три рівні частини, зробити з кожної кулю і обгорнути плівкою ще на 10 хвилин.

7

Присипати борошном робочу поверхню, розкачати одну частину тіста в тонкий прямокутний пласт. Тісто має бути напівпрозорим, але не перестарайтеся, щоб воно не порвалося. Змастити тісто розм'якшеним вершковим маслом. Рівномірно розподілити по поверхні мускатний горіх, журавлину і мигдальні пластівці. Можна використовувати будь-які інші сухофрукти і цукати за смаком. Акуратно загорнути тісто в рулет. Те ж саме зробити з іншими частинами тіста.

8

У результаті повинно вийти 3 святкових паски. Гострим ножем розрізати рулет уздовж, не дорізаючи кілька сантиметрів до краю. Половину рулету звернути в спіраль, те ж саме зробити з другою половиною, але помісти її поверх першої. Виконати так з кожним рулетом.

9

Покласти паски у форми для випікання і залишити на 20 хвилин в теплому місці. Коли тісто злегка підніметься, розігріти духовку до 200 ° C і відправити великодні «Краффіни» туди на 10 хвилин. Потім зменш температуру
до 180 ° C, накрити паски фольгою і випікати ще 10 хвилин. Після цього фольгу зняти і випікати паски ще 15 хвилин. Паска «Краффін» готова.

Паска “Краффін”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори