Смачний рецепт паски

Паска на Великдень
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка5 годsПриготування1 годЗагальний час6 годs

У всіх рецептах паски використовують майже однакові продукти, лише з деякими особливостями. Але найголовніше – це настрій. Найкраще, щоб у домівці було прибрано, ніхто не заважав і не шумів, а в господині гарний настрій і чистий одяг. Тож знайдіть для ваших домашніх невідкладні справи і не забудьте, коли саджатиме паску у духовку, загадати бажання для усієї родини.

 1,70 кг пшеничного борошна
 1 л молока
 0,50 кг цукру
 15 яєць
 300 гр вершкового масла
 200 гр маргарину
 50 гр спирту
 50 гр олії
 15 гр сухих дріжжів
 0,50 ч. л. солі
 200 гр родзинок
 1 ч. л. ваніліну
1

Молоко підігріваємо, щоб було теплим, додаємо дріжджі, 2 ст. л. цукру, 1 склянку просіяної муки. Розмішуємо ложкою, накриваємо чистим рушником й ставимо опару у тепле місце.

2

За 1-1,5 години опара має підійти. Додаємо до неї розтоплені масло й маргарин, розтерті з цукром жовтки, спирт, сіль, ваніль, решту муки й замішуємо тісто. Вимішуємо дуже добре, тісто за рецептом паски має бути
пластичним; для обминання використовуємо олію.

3

Накриваємо рушником, ставимо у тепле тихе місце без протягів.

4

Приблизно через 2-3 години, як тісто вже добре піднялося, додаємо до нього
промиті родзинки й перемішуємо.

5

Наповнюємо тістом формочки для паски на третину, прикрашаємо, як нам до душі. Накриваємо рушником і даємо час на те, щоб тісто піднялось – приблизно 40-50 хвилин.

6

Коли тісто підніметься не менш як на 2/3, можемо обережно (!) ставити форми у дуже добре розігріту духовку. Перші 20 хвилини випікаємо при температурі 210°С, наступні 30-40 хвилин – при 190-180°С.

7

Духовку під час випікання не відкриваємо, можна відкрити лише наприкінці на 40-50-тій хвилині.

8

Готові пасочки можна оформити готовими прикрасами, збитим яєчним білком.

Рецепти паски: деякі секрети

Традиційно паску печуть у четвер або суботу. Колись жовтки з вечора розбивали у миску, щоб вони почервоніли, вночі перевіряли, чи добре піднімається опара. А вранці за рецептом паски вже замішували тісто.

Символізм паски

Паска – це не просто пасхальний хліб, це ритуал із сакральним змістом, який сьогодні набуває надто важливого значення. Раптом виявилося, що взаємодопомога – це не красиві слова, а підтримка й спосіб виживання як між країнами, так і всередині кожної родини. Нехай вдаються ваші духмяні пасочки. Смачного й затишного свята!

Категорія

Інгредієнти

 1,70 кг пшеничного борошна
 1 л молока
 0,50 кг цукру
 15 яєць
 300 гр вершкового масла
 200 гр маргарину
 50 гр спирту
 50 гр олії
 15 гр сухих дріжжів
 0,50 ч. л. солі
 200 гр родзинок
 1 ч. л. ваніліну

Кроки рецепта

1

Молоко підігріваємо, щоб було теплим, додаємо дріжджі, 2 ст. л. цукру, 1 склянку просіяної муки. Розмішуємо ложкою, накриваємо чистим рушником й ставимо опару у тепле місце.

2

За 1-1,5 години опара має підійти. Додаємо до неї розтоплені масло й маргарин, розтерті з цукром жовтки, спирт, сіль, ваніль, решту муки й замішуємо тісто. Вимішуємо дуже добре, тісто за рецептом паски має бути
пластичним; для обминання використовуємо олію.

3

Накриваємо рушником, ставимо у тепле тихе місце без протягів.

4

Приблизно через 2-3 години, як тісто вже добре піднялося, додаємо до нього
промиті родзинки й перемішуємо.

5

Наповнюємо тістом формочки для паски на третину, прикрашаємо, як нам до душі. Накриваємо рушником і даємо час на те, щоб тісто піднялось – приблизно 40-50 хвилин.

6

Коли тісто підніметься не менш як на 2/3, можемо обережно (!) ставити форми у дуже добре розігріту духовку. Перші 20 хвилини випікаємо при температурі 210°С, наступні 30-40 хвилин – при 190-180°С.

7

Духовку під час випікання не відкриваємо, можна відкрити лише наприкінці на 40-50-тій хвилині.

8

Готові пасочки можна оформити готовими прикрасами, збитим яєчним білком.

Смачний рецепт паски

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори