Неперевершена лазанья

Лазанья
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка50 хвПриготування55 хвЗагальний час1 год 45 хв

Лазанья – це традиційна страва італійської кухні. Справжня лазанья з м'ясним фаршем і соусом бешамель – класика обіднього столу, неймовірне поєднання смаку та аромату.

Соус болоньєзе
 1 ст. л. оливкової олії
 700 гр м'ясного фаршу
 1 цибулина
 2 зубці часнику
 1 болгарський перець
 800 гр помідорів (без шкірки)
 100 гр томатної пасти
 орегано, базилік, розмарин
Соус Бешамель
 60 гр вершкового масла
 600 гр молока
 70 гр борошна
 сіль, перець
 мускатний горіх
 400 гр сиру Чеддер
 100 гр сиру Пармезан
 250 гр листків для лазаньї
Готуємо соус болоньєзе
1

На розігріту пательню кладемо нарізані 2 зубчики часнику, цибулю і половинку перцю. Слідкуйте, щоб часник з цибулею не пригорів.

2

Додаємо трошки солі і перцю. І туди викладаємо фарш. Додаємо орегано. Помішуємо. Добре обсмажуємо.

3

Додаємо до фаршу розчавлені помідори.

4

Додаємо 2 ложечки томатної пасти. Сіль, перець до смаку. Додамо трошки розмарину.

Соус бешамель
5

На гарячу сковорідку викладаємо вершкове масло. Коли воно розтопилось, додаємо борошно. Перемішуємо до того часу поки масло не вбере все борошно. Основа соусу бешамель готова. Відставляємо сковорідку вбік.

6

Беремо стакан молока. Виливаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Додаємо ложку основи соусу, постійно помішуючи. Консистенція має вийти така як не дуже густа сметана.

7

Поступово вливаємо решту молока і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.

8

Додаємо сир Чеддер або будь-який напів твердий сир і мускатний горіх. Продовжуємо помішувати.

Складаємо лазанью
9

Змазуємо форму соусом бешамель.

10

Викладаємо листки лазаньї. І знову змазуємо сирним соусом бешамель.

11

Викладаємо начинку (соус Болоньєзе). І повторюємо всі маніпуляції, щоб зробити 3 шари. Верхній шар листків лазаньї змащуємо соусом бешамелем і посипаємо пармезаном чи просто бринзою.

12

Між шарами можете посипати тертим сиром Чеддер.

13

Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20-30хв.

Лазанья – страва часів Стародавнього Риму

Лазанья походить з міста Болонья, саме тому лазанья класична – це болоньєзе. Але в кожній італійській провінції власні рецепти лазаньї – рибна, овочева, з грибами, морепродуктами, сиром.  

Розрізати гарячу лазанью на шматочки краще, як вона охолоне 10-15 хвилин. Можна прикрасити листками базиліка та посипати чорним перцем.

Тісто для лазаньї

Замість готових листів можете замісити тісто власноруч, У складі – борошно твердих сортів пшениці, яйця, вода, сіль, оливкова олія. Місити треба довго, щоб вийшло пластичне тісто для лазаньї.

Якщо не знайшли листів для лазаньї, спробуйте приготувати лазанью з локшини, листкового тіста, млинців або лазанью з лаваша.

Інгредієнти

Соус болоньєзе
 1 ст. л. оливкової олії
 700 гр м'ясного фаршу
 1 цибулина
 2 зубці часнику
 1 болгарський перець
 800 гр помідорів (без шкірки)
 100 гр томатної пасти
 орегано, базилік, розмарин
Соус Бешамель
 60 гр вершкового масла
 600 гр молока
 70 гр борошна
 сіль, перець
 мускатний горіх
 400 гр сиру Чеддер
 100 гр сиру Пармезан
 250 гр листків для лазаньї

Кроки рецепта

Готуємо соус болоньєзе
1

На розігріту пательню кладемо нарізані 2 зубчики часнику, цибулю і половинку перцю. Слідкуйте, щоб часник з цибулею не пригорів.

2

Додаємо трошки солі і перцю. І туди викладаємо фарш. Додаємо орегано. Помішуємо. Добре обсмажуємо.

3

Додаємо до фаршу розчавлені помідори.

4

Додаємо 2 ложечки томатної пасти. Сіль, перець до смаку. Додамо трошки розмарину.

Соус бешамель
5

На гарячу сковорідку викладаємо вершкове масло. Коли воно розтопилось, додаємо борошно. Перемішуємо до того часу поки масло не вбере все борошно. Основа соусу бешамель готова. Відставляємо сковорідку вбік.

6

Беремо стакан молока. Виливаємо в каструльку і ставимо на маленький вогонь. Додаємо ложку основи соусу, постійно помішуючи. Консистенція має вийти така як не дуже густа сметана.

7

Поступово вливаємо решту молока і весь час помішуємо, щоб не було грудочок.

8

Додаємо сир Чеддер або будь-який напів твердий сир і мускатний горіх. Продовжуємо помішувати.

Складаємо лазанью
9

Змазуємо форму соусом бешамель.

10

Викладаємо листки лазаньї. І знову змазуємо сирним соусом бешамель.

11

Викладаємо начинку (соус Болоньєзе). І повторюємо всі маніпуляції, щоб зробити 3 шари. Верхній шар листків лазаньї змащуємо соусом бешамелем і посипаємо пармезаном чи просто бринзою.

12

Між шарами можете посипати тертим сиром Чеддер.

13

Відправляємо в духовку, розігріту до 220 градусів, на 20-30хв.

Неперевершена лазанья

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору