Хачапурі по-домашньому

АвторМаріяРейтингСкладністьСередня
Підготовка2 годs 30 хвПриготування25 хвЗагальний час2 годs 55 хв

Хачапурі – це ситна та ароматна грузинська випічка, яка останнім часом зазнала безліч перетворень та доповнень. Кожна кухня готує її по-своєму, з додаванням певних видів сиру. Ми підготували рецепт пухкого тіста, яке поєднує у собі насичений смак сиру, золотисту хрумку скоринку та надзвичайний аромат. Саме у цьому рецепті, ви можете обрати будь-який сир на ваш смак та вподобання.

Інгредієнти:
 450 гр пшеничного борошна
 7 гр сухих дріжджів(швидкодіючих)
 1 ч. л. цукру
 1 ч. л. солі
 300 мл теплої води
 30 гр вершкового масла
 20 мл рослинної олії
 2 шт яєчних жовтків
 1 ч. л. молока
Начинка:
 1 кг будь-якого сиру(ми обрали сулугуні)
 2 шт яєчних білків
 20 гр вершкового масла
 сіль(за смаком)
Спосіб приготування:
1

Спочатку змішайте теплу воду із сухими дріжджами та цукром. Залиште набухати на 10 хвилин. Рідина повинна покритися малими бульбашками.

2

Додайте туди сіль та рослинну олію. Перемішайте.

3

Просійте борошно та додайте до нього злегка розтоплене вершкове масло.

4

Висипте туди суміш з дріжджами та замісіть тісто.

5

Змажте посудину рослинною олією та накрийте її зверху харчовою плівкою. Відкладіть тісто у тепле місце на 1-1,5 години, щоб підійшло.

6

Приготуйте начинку. Натріть сир на грубій терці, додайте 2 яєчні білки, розтоплене масло та сіль за смаком. Перемішайте.

7

Розділіть суміш на 4 частини: 3 для тіста, а 1 для посипання випічки.

8

Тісто повинне було піднятися. Перемніть та залиште ще на 30 хвилин.

9

Робоче місце посипте борошном. Розділіть тісто на 3 частини, накрийте плівкою та залиште ще на 10-15 хвилин.

10

Сформуйте з кожної частини тіста корж та викладіть у середину начинку.

11

З'єднайте зверху краї. Акуратно розімніть корж у форму кола діаметром до 20 см.

12

Застеліть деко для випікання пергаментом та викладіть хачапурі туди. Жовтки збийте разом з молоком та змастіть верх тіста.

13

Посипте верхи начинкою та випікайте протягом 15 хвилин у розігрітій духовці при 190 °С до утворення золотистого кольору.

Інгредієнти

Інгредієнти:
 450 гр пшеничного борошна
 7 гр сухих дріжджів(швидкодіючих)
 1 ч. л. цукру
 1 ч. л. солі
 300 мл теплої води
 30 гр вершкового масла
 20 мл рослинної олії
 2 шт яєчних жовтків
 1 ч. л. молока
Начинка:
 1 кг будь-якого сиру(ми обрали сулугуні)
 2 шт яєчних білків
 20 гр вершкового масла
 сіль(за смаком)

Кроки рецепта

Спосіб приготування:
1

Спочатку змішайте теплу воду із сухими дріжджами та цукром. Залиште набухати на 10 хвилин. Рідина повинна покритися малими бульбашками.

2

Додайте туди сіль та рослинну олію. Перемішайте.

3

Просійте борошно та додайте до нього злегка розтоплене вершкове масло.

4

Висипте туди суміш з дріжджами та замісіть тісто.

5

Змажте посудину рослинною олією та накрийте її зверху харчовою плівкою. Відкладіть тісто у тепле місце на 1-1,5 години, щоб підійшло.

6

Приготуйте начинку. Натріть сир на грубій терці, додайте 2 яєчні білки, розтоплене масло та сіль за смаком. Перемішайте.

7

Розділіть суміш на 4 частини: 3 для тіста, а 1 для посипання випічки.

8

Тісто повинне було піднятися. Перемніть та залиште ще на 30 хвилин.

9

Робоче місце посипте борошном. Розділіть тісто на 3 частини, накрийте плівкою та залиште ще на 10-15 хвилин.

10

Сформуйте з кожної частини тіста корж та викладіть у середину начинку.

11

З'єднайте зверху краї. Акуратно розімніть корж у форму кола діаметром до 20 см.

12

Застеліть деко для випікання пергаментом та викладіть хачапурі туди. Жовтки збийте разом з молоком та змастіть верх тіста.

13

Посипте верхи начинкою та випікайте протягом 15 хвилин у розігрітій духовці при 190 °С до утворення золотистого кольору.

Хачапурі по-домашньому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору