Лагман з яловичини
Це надзвичайно апетитна страва, яка доповнить як святковий, так і буденний стіл. Соковитість, насиченість та яскраво виражений смак просто збивають з ніг та змушують насолодитися кожним шматочком страви. Ваші рідні точно оцінять лагман.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Інгредієнти:
- 550 g яловичини
- 300 g болгарського перцю
- 100 g цибулі
- 1 середня морква
- 300 g помідорів
- 2 зубчики часнику
- 1.5 tbsp рослинної олії
- 2 гілочки кропу
- 2 гілочки петрушки
- сіль та перець
Локшина:
- 250 g пшеничного борошна
- 1 яйце
- 100 ml води
- 1 дрібка солі
- 1.5 tbsp олії
Кроки приготування
Спосіб приготування:
- До просіяної муки додайте яйце та сіль. Перемішайте.
- Додайте води та рослинної олії. Замісіть тісто, накрийте його харчовою плівкою та відкладіть на 30 хвилин.
- Промийте м’ясо та висушіть його паперовим рушником. Обріжте всі плівки та жили на ньому. Наріжте на невеликі шматочки.
- Розігрійте сковорідку та обсмажуйте м’ясо до повної готовності.
- Почистьте цибулю та наріжте півкільцями.
- Моркву наріжте на невеликі, злегка товсті соломини, а часник – дрібно.
- До м’яса додайте моркву, часник та цибулю. Обсмажуйте протягом 8 хвилин на середньому вогні.
- Залийте помідори кип’ятком та 1 хвилину, злийте та додайте холодної на 2 хвилини. Зніміть з помідорів шкірку.
- Почистьте перець та наріжте соломкою, а помідори – кубиками.
- До м’яса додайте перець та помідори, посоліть і поперчіть. Тушіть під кришкою протягом 50 хвилин – до повної готовності яловичини.
- За 15-20 хвилин до повної готовності м’яса покладіть каструлю з водою та доведіть до кипіння. Посоліть.
- На робоче місце посипте борошно та розкачайте тісто у тонкий пласт. Скрутіть його у нещільний рулет та дрібно наріжте з нього локшину.
- Варіть її у кип’ятку протягом 4-5 хвилин.
- Висипте локшину у друшляк та промийте водою.
- Подрібніть зелень та посипте нею страву.