рагу з яловичини

Рагу з яловичини з темним пивом

рагу з яловичини

Рагу з яловичини з темним пивом

Для цього рецепта ідеально підійде яловича лопатка, але можна взяти також задню шинку. Готується страва дуже просто, лише потрібно передбачити 2 години на тушіння.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 2 години
Загальний час: 2 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg яловичини нарізаної невеликими шматками
  • 250 g копченого шпондера нарізаного невеликими шматочками
  • 2 морквини
  • 2 стебла селери
  • 2 цибулини
  • 3 зірочки бадьяну
  • 1 гілочка тим’яну (чебрецю)
  • 500 ml темного пива
  • 500 ml яловичого бульйону
  • 3 tbsp рафінованої олії
  • 1 tbsp борошна
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Духовку нагріти до 160 градусів.
  • Цибулю почистити і нарізати кружальцями. Моркву нарізати кружальцями, а селеру дрібними шматочками.
  • В каструлю з товстими стінками, яку можна ставити в духовку або, найкраще, в гусятницю влити олію і обсмажити овочі на невеликому вогні протягом 5 хв. Посипати мукою, додати м'ясо та шпондер. Готувати, ретельно перемішуючи, протягом 5 хв, тоді додати бульйон та пиво. Додати тим’ян, зірочки бадьяну, сіль, перець.
  • Накрити і поставити в духовку на 2 год. Подавати з овочами або картоплею.
Прокрутка до верху