Рагу з яловичини з темним пивом
Для цього рецепта ідеально підійде яловича лопатка, але можна взяти також задню шинку. Готується страва дуже просто, лише потрібно передбачити 2 години на тушіння.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg яловичини нарізаної невеликими шматками
- 250 g копченого шпондера нарізаного невеликими шматочками
- 2 морквини
- 2 стебла селери
- 2 цибулини
- 3 зірочки бадьяну
- 1 гілочка тим’яну (чебрецю)
- 500 ml темного пива
- 500 ml яловичого бульйону
- 3 tbsp рафінованої олії
- 1 tbsp борошна
- сіль, перець
Кроки приготування
- Духовку нагріти до 160 градусів.
- Цибулю почистити і нарізати кружальцями. Моркву нарізати кружальцями, а селеру дрібними шматочками.
- В каструлю з товстими стінками, яку можна ставити в духовку або, найкраще, в гусятницю влити олію і обсмажити овочі на невеликому вогні протягом 5 хв. Посипати мукою, додати м'ясо та шпондер. Готувати, ретельно перемішуючи, протягом 5 хв, тоді додати бульйон та пиво. Додати тим’ян, зірочки бадьяну, сіль, перець.
- Накрити і поставити в духовку на 2 год. Подавати з овочами або картоплею.