пишні оладки

Пишні оладки на кефірі

Ідеальні оладки на кефірі – рецепти приготування

Пишні оладки на кефірі з яблуками, ніжні млинчики на кефірі з бананом або родзинками – чудовий сніданок для дітей та дорослих нашвидкуруч.  

Для тих, хто не вживає пшеничне борошно, радимо приготувати корисні та поживні оладки на кефірі – рецепти з рисовим борошном, вівсяними пластівцями.

Оригінальні рецепти оладок на кефірі 

Шоколадна начинка в оладках на кефірі або чорнослив – справжній сюрприз для малечі. 

Особливо смачні пишні оладки на кефірі з додаванням дріжджів – вони прямо на очах підіймаються у процесі смаження.

А якщо раптом набридли солодкі оладки на кефірі, приготуйте солоні оладки з твердим сиром та зеленню або з картоплею.

пишні оладки

Пишні оладки на кефірі

Всім подобаються пишні оладки на кефірі. Це простий рецепт другої страви, десерту або апетитного сніданку. Є кілька секретів приготування – кефір має бути теплим, а смажити оладки на кефірі потрібно на гарно розігрітій пательні, але на помірному вогні.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 ml кефіру (30-35°С)
  • 1 яйце
  • 230 g борошна
  • 2 tbsp цукру
  • 0,5 tsp соди
  • 3 tbsp олії
  • Ванільний цукор
  • Щіпка солі

Кроки приготування

  • У глибоку миску розбиваємо яйце, додаємо теплий кефір, сіль, цукор, ванільний цукор та перемішуємо.
  • Додаємо соду та перемішуємо.
  • Поступово всипаємо борошно та замішуємо вінчиком тісто середньої густоти. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб оладки на кефірі були більш пухкими.
  • У сковороді розігріваємо олію та ложкою викладаємо тісто на сковороду. Смажимо на невеликому вогні з обох сторін.
  • Для зручності, перед тим, як набрати порцію тіста, занурюємо пусту ложку у стакан з холодною водою – так тісто не прилипне до ложки.
  • Подаємо пишні оладки на кефірі зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком, свіжими ягодами.
Прокрутка до верху