пиріг з ревенем

Пиріг з ревенем і полуницею

Корисний пиріг з ревенем – рецепти 

Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним, Гарний вигляд має відкритий пиріг з ревенем. 

Щоб начинка пирога з ревенем була більш густою, частину соку після настоювання можна злити та використати для приготування компоту. 

Начинки для пирога з ревенем

Для надання більш насиченого смаку у начинку пирога з ревенем додають яблука, малину, домашній сир, імбир або корицю.  

Пиріг з ревенем та полуницею – найкраще поєднання, адже терміни дозрівання ревеню та полуниці збігаються.

пиріг з ревенем

Пиріг з ревенем і полуницею

Пиріг з ревенем має злегка кислуватий смак і тонкий аромат. Зовсім простий рецепт – здобне тісто добре просочується, пиріг з ревенем і полуницею виходить дуже соковитий.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 1 година 30 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 2 години 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

Для начинки:

  • 400 g полуниці
  • 400 g ревеню
  • 50 g цукру
  • 1 tsp кукурудзяного крохмалю
  • Цукрова пудра

Для тіста:

  • 500 g борошна
  • 200 g молока
  • 15 g дріжджів
  • 150 g цукру
  • 4 яйця
  • 80 g вершкового масла
  • Олія рослинна

Кроки приготування

  • У глибоку миску наллємо молоко, покладемо дріжджі та цукор. Збиваємо міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.
  • Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.
  • Покладемо тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накриємо харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.
  • Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.
  • Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.
  • Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.
  • Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.
  • Після охолодження посипаємо пиріг з ревенем та полуницею цукровою пудрою.
Прокрутка до верху