Корисний пиріг з ревенем – рецепти
Тісто для пирога з ревенем може бути пісочним, листковим, бісквітним, Гарний вигляд має відкритий пиріг з ревенем.
Щоб начинка пирога з ревенем була більш густою, частину соку після настоювання можна злити та використати для приготування компоту.
Начинки для пирога з ревенем
Для надання більш насиченого смаку у начинку пирога з ревенем додають яблука, малину, домашній сир, імбир або корицю.
Пиріг з ревенем та полуницею – найкраще поєднання, адже терміни дозрівання ревеню та полуниці збігаються.
Пиріг з ревенем і полуницею
Пиріг з ревенем має злегка кислуватий смак і тонкий аромат. Зовсім простий рецепт – здобне тісто добре просочується, пиріг з ревенем і полуницею виходить дуже соковитий.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для начинки:
- 400 g полуниці
- 400 g ревеню
- 50 g цукру
- 1 tsp кукурудзяного крохмалю
- Цукрова пудра
Для тіста:
- 500 g борошна
- 200 g молока
- 15 g дріжджів
- 150 g цукру
- 4 яйця
- 80 g вершкового масла
- Олія рослинна
Кроки приготування
- У глибоку миску наллємо молоко, покладемо дріжджі та цукор. Збиваємо міксером до повного розчинення дріжджів. По одному вводимо у суміш жовтки, продовжуючи збивати.
- Потім додаємо м’яке вершкове масло, частинами просіяне борошно та замішуємо руками тісто. Воно має бути дуже ніжним і м'яким. Вимішуємо протягом 8-10 хвилин, за необхідності підсипаючи борошно, поки тісто не стане гладким і перестане прилипати до рук.
- Покладемо тісто у глибоку миску, змащену невеликою кількістю рослинної олії, щільно накриємо харчовою плівкою та поставимо в тепле місце на 1-1,5 години.
- Полуницю та ревінь нарізаємо невеликими кубиками, поміщаємо у глибоку миску, засипаємо цукром і крохмалем, ретельно перемішуємо.
- Перекладемо 2/3 тіста у форму та розтягнемо його по периметру, створюючи з боків невеликі бортики. Решту тіста розкочуємо тонким шаром.
- Рівномірно викладаємо начинку та закриваємо другим шаром тіста. Робимо надрізи гострим ножем.
- Випікаємо пиріг протягом 40-50 хвилин у розігрітій духовці при 180°С.
- Після охолодження посипаємо пиріг з ревенем та полуницею цукровою пудрою.