Якщо ви любите експериментувати з домашньою випічкою, то мати в арсеналі кілька вдалих базових рецептів тіста для випічки – просто необхідність. Нижче ми пропонуємо вам рецепти, яких вам буде достатньо, щоби приготувати кіш, солоний чи солодкий тарт, або будь яку випічку з листкового тіста. Залишиться тільки пофантазувати з начинками.
Пісочне тісто
Пісочне тісто - одне з базових видів тіста для випічки. особливість його приготування полягає в тому, що масло перетирається з мукою і цукром і саме цей процес надає готовому тісту крихкості. Пісочне тісто можна зберігати в холодильнику протягом 2 днів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 250 g муки
- 50 g цукру
- 30 ml води
- 125 g масла
- 1 жовток
- щіпка солі
Кроки приготування
- Перетерти між долонями муку та нарізане дрібними кубиками масло. Коли мука повністю “поглине” масло - додати цукор.
- Додати жовток, холодну воду і сіль. Вимісити всі інгредієнти до однорідності, але не надто довго, аби тісто не стало надто еластичним. Сформувати кулю, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв.
- При розкачуванні не використовувати надто багато муки, аби тісто не стало дуже сухим.
- Порада: якщо ви хочете приготувати пиріг чи тарт з начинокою, що потребує меншого часу випікання чи не випікається взагалі, розкачайте тісто, викладіть його у форму, змащену маслом, покладіть зверху вирізаний з пергаментного паперу круг і насипте в один шар сухої фасолі, це не дасть тісто підніматися і допоможе зберегти рівномірну товщину. Випікайте при 180 ° C (термостат 6) приблизно 15 хвилин (стежте за кольором тіста).