Рецепти приготування пісочного печива
Можна прикрасити випічку глазур’ю або посипати корицею, цукровою пудрою. Завдяки різноманітним доповненням пісочне печиво перетворюється на незвичайний десерт.
Сміливо додавайте у тісто горішки або кунжут, родзинки або курагу, арахіс або мак та отримуйте щоразу нові смаки пісочного печива.
Пісочне печиво на олії
Ароматне пісочне печиво на рослинній олії – дуже розсипчасте та смачне. Це прекрасний десерт з мінімальної кількості інгредієнтів. Собівартість такого смаколика досить ощадна, а на смак пісочне печиво просто чудове!
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 5 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 160 g пшеничного борошна
- 1 яйце
- 60 g цукру
- 40 ml рослинної олії без запаху
- 1 tsp розпушувача
- Ванілін
- Сіль – щіпка
Кроки приготування
- У глибокій мисці з'єднаємо яйце, цукор, сіль і ванілін. Збиваємо усе на високій швидкості міксера 2 хвилини, до отримання світлої пишної суміші.
- Вливаємо рослинну олію та ще раз збиваємо 15-20 секунд.
- В окремій мисці змішаємо борошно та розпушувач.
- Частинами, щоразу перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем у миску з яєчно-масляною масою. Ретельно перемішуємо до однорідності та замішуємо тісто.
- Тісто для пісочного печива має вийти еластичним та досить липким.
- Деко для випічки застеляємо пергаментом.
- Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо фігурки, використовуючи формочки. Викладаємо пісочне печиво на пергамент на невеликій відстані одне від одного.
- Відправляємо деко в духовку, попередньо розігріту до 180°С приблизно на 20-30 хвилин.
- Пісочне печиво на рослинній олії готове. Злегка його охолоджуємо, перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю.