blank

Пісочне печиво на олії

Рецепти приготування пісочного печива  

Можна прикрасити випічку глазур’ю або посипати корицею, цукровою пудрою. Завдяки різноманітним доповненням пісочне печиво перетворюється на незвичайний десерт.

Сміливо додавайте у тісто горішки або кунжут, родзинки або курагу, арахіс або мак та отримуйте щоразу нові смаки пісочного печива.   

blank

Пісочне печиво на олії

Ароматне пісочне печиво на рослинній олії – дуже розсипчасте та смачне. Це прекрасний десерт з мінімальної кількості інгредієнтів. Собівартість такого смаколика досить ощадна, а на смак пісочне печиво просто чудове!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: печиво, пісочне печиво
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 160 g пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 60 g цукру
  • 40 ml рослинної олії без запаху
  • 1 tsp розпушувача
  • Ванілін
  • Сіль – щіпка

Кроки приготування

  • У глибокій мисці з'єднаємо яйце, цукор, сіль і ванілін. Збиваємо усе на високій швидкості міксера 2 хвилини, до отримання світлої пишної суміші.
  • Вливаємо рослинну олію та ще раз збиваємо 15-20 секунд.
  • В окремій мисці змішаємо борошно та розпушувач.
  • Частинами, щоразу перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем у миску з яєчно-масляною масою. Ретельно перемішуємо до однорідності та замішуємо тісто.
  • Тісто для пісочного печива має вийти еластичним та досить липким.
  • Деко для випічки застеляємо пергаментом.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо фігурки, використовуючи формочки. Викладаємо пісочне печиво на пергамент на невеликій відстані одне від одного.
  • Відправляємо деко в духовку, попередньо розігріту до 180°С приблизно на 20-30 хвилин.
  • Пісочне печиво на рослинній олії готове. Злегка його охолоджуємо, перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю.
Прокрутка до верху