blank

Пісочне печиво на олії

blank

Пісочне печиво на олії

Ароматне пісочне печиво на рослинній олії – дуже розсипчасте та смачне. Це прекрасний десерт з мінімальної кількості інгредієнтів. Собівартість такого смаколика досить ощадна, а на смак пісочне печиво просто чудове!
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: печиво, пісочне печиво
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 5 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 160 g пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 60 g цукру
  • 40 ml рослинної олії без запаху
  • 1 tsp розпушувача
  • Ванілін
  • Сіль – щіпка

Кроки приготування

  • У глибокій мисці з’єднаємо яйце, цукор, сіль і ванілін. Збиваємо усе на високій швидкості міксера 2 хвилини, до отримання світлої пишної суміші.
  • Вливаємо рослинну олію та ще раз збиваємо 15-20 секунд.
  • В окремій мисці змішаємо борошно та розпушувач.
  • Частинами, щоразу перемішуючи, всипаємо борошно з розпушувачем у миску з яєчно-масляною масою. Ретельно перемішуємо до однорідності та замішуємо тісто.
  • Тісто для пісочного печива має вийти еластичним та досить липким.
  • Деко для випічки застеляємо пергаментом.
  • Робочу поверхню присипаємо борошном і розкачуємо тісто. Вирізаємо фігурки, використовуючи формочки. Викладаємо пісочне печиво на пергамент на невеликій відстані одне від одного.
  • Відправляємо деко в духовку, попередньо розігріту до 180°С приблизно на 20-30 хвилин.
  • Пісочне печиво на рослинній олії готове. Злегка його охолоджуємо, перекладаємо на тарілку та подаємо до чаю.

Рецепти приготування пісочного печива  

Можна прикрасити випічку глазур’ю або посипати корицею, цукровою пудрою. Завдяки різноманітним доповненням пісочне печиво перетворюється на незвичайний десерт.

Сміливо додавайте у тісто горішки або кунжут, родзинки або курагу, арахіс або мак та отримуйте щоразу нові смаки пісочного печива.   

Прокрутка до верху